Wouter Hoeffnagel - 11 januari 2015

Driekwart van de medewerkers bereid te verhuizen voor droombaan

Bijna drie op de vier medewerkers wereldwijd is bereid voor een baan die zij altijd al hebben willen hebben te verhuizen. 21% van de werknemers in de EMEA-regio zou zelfs verhuizen naar een ander continent.

Dit blijkt uit The Kelly Global Workforce Index, een onderzoek waarvoor 230.000 medewerkers wereldwijd zijn ondervraagd door Kelly Services. Opvallend genoeg is verhuizen naar een ander continent populairders dan verhuizen naar een ander land. 17% van de ondervraagde werknemers uit de EMEA-regio is bereid naar een ander land te verhuizen.

Europeanen blijven het liefst binnen Europa
Europeanen blijken in dit geval het liefst te verhuizen naar een ander Europees land. 17% van de Europeanen geeft aan voor Noord-Amerika te kiezen, terwijl slechts 2% naar het Midden-Oosten zou willen verhuizen.

11% van de werknemers is bereid voor een droombaan van provincie of regio te verhuizen. 12% is bereid naar een andere stad te verhuizen voor een baan die zij graag willen krijgen.

Salaris inleveren voor andere voordelen
Werknemers zijn in sommige gevallen bereid een hoger salaris op te geven voor andere voordelen. Zo is 57% bereid een deel van het salaris in te leveren voor de mogelijkheid nieuwe vaardigheden en kennis te leren. 36% wil loon inleveren voor een flexibeler schema. 52% voor een betere balans tussen werk en privé.