Aantal tabletgebruikers groeit hard
09-01-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

Aantal tabletgebruikers groeit hard

Het aantal tabletgebruikers groeit hard. Tegen het eind van dit jaar maken bijna een miljard mensen gebruik van een tablet. Dit betekent dat bijna 15% van de wereldbevolking ten minste één keer per maand een tablet gebruikt.

Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau eMarketer. De populariteit van tablets blijft groeien, maar deze groei wordt wel steeds langzamer. Het aantal tabletgebruikers groeide in 2013 nog met 54,1%, terwijl deze groei afgelopen jaar is teruggelopen tot 29,1%. Naar verwachting komt de totale groei van het aantal gebruikers dit jaar uit op 17,1%.

De teruglopende groeicijfers van de tabletmarkt worden door meerdere aspecten veroorzaakt. Zo concurreren tablets met een brede reeks apparaten waaronder smartphones en andere verbonden apparaten zoals phablets, wearables, connected TV’s en game-apparaten. Gebruikers zouden voor een tablet echter niet altijd een doel voor ogen hebben, waardoor gebruikers eerder geneigd zijn voor een ander apparaat te kiezen. Tablets worden daarnaast op dit moment nog als luxe object beschouwd.

Terug naar nieuws overzicht