CIO kiest vaker voor Amazon public cloud
08-01-2015 | door: Witold Kepinski

CIO kiest vaker voor Amazon public cloud

65 procent van cio's verhoogt in 2015 zijn IT-budget met meer dan 2 procent. Slechts 10 procent verwacht minder uit te geven. Dit blijkt uit de Piper Jaffray CIO Survey waarbij 112 cio's werd gevraagd wat ze precies allemaal in 2015 gaan aanschaffen. Het gaat hierbij om vooral Amerikaanse cio's uit de retail, horeca en technologie sectoren met een budget van 50 miljoen dollar of hoger.

Driekwart van de cio's geeft meer geld uit aan security, zoals netwerk firewalls en endpoint security. Daarbij wordt het liefst zaken gedaan met Cisco, Symantec, Palo Alto en FireEye.

Er wordt verder meer besteedt aan erp en cloud software waarbij meer wordt besteld bij Oracle en Microsoft.

Storage en netwerken

Ook wordt meer uitgegeven aan storage waarbij de cio graag terecht komt bij NetApp, EMC en ook vaker bij Nimble storage. Rond 40 procent geeft meer geld aan vaste en draadloze netwerken waarbij Cisco, F5 Networks en Aruba Networks vaak favoriet zijn.

Public Cloud

De Amazon public cloud steeds meer in trek met CIO. 35 procent van de cio's kiezen voor Amazon Web Services. Vorig jaar was dat nog 33 procent. 21 procent kiest voor de Microsoft Azure service. Vorig jaar was dat 20 procent. 16 procent kiest voor Rackspace, iets meer dan de 15 procent in 2013. 7 procent kiest voor Google. Dat is minder dan 12 procent in 2013.

Lees meer over het onderzoek hier (pdf) PiperJaffrey.pdf

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud