CEO van Sony reageert op cyberaanvallen
07-01-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

CEO van Sony reageert op cyberaanvallen

Sony heeft toch nog gereageerd op de grootschalige cyberaanvallen op de filmstudio Sony Pictures. Kazuo Hirai, CEO van Sony Corporation, veroordeelde tijdens een toespraak op CES 2015 de cyberaanvallen en stelt dat zijn medewerkers slachtoffer zijn geworden van een kwaadaardige cyberaanval. Hirai stelt trots te zijn dat Sony Pictures niet heeft toegegeven aan de chantagepogingen van de hackers.

Het is de eerste keer dat Sony zich uitlaat over de hack. Tot nu toe zweeg het bedrijf en weigerde het een reactie te geven op de situatie. Sony Pictures is aangevallen door ‘Guardians of Peace’, een hackersgroep die erin slaagde de computersystemen van Sony Pictures in november 2014 volledig plat te leggen. Hierbij verkregen de aanvallers ook toegang tot servers met allerlei gevoelige informatie van het bedrijf, waaronder gevoelige bedrijfsinformatie en persoonlijke informatie over (ex-)medewerkers.

De Verenigde Staten (VS) leggen de schuld van de cyberaanval bij Noord-Korea. Het land kondigde eerder al aan sancties te nemen tegen 10 overheidsfunctionarissen en 3 overheidsdiensten van het land. Sony Pictures laat de identiteit van de aanvallers in het midden. Wel benadrukt Hirai dat zowel Sony als de entertainmentindustrie vrijheid van meningsuiting van groot belang vindt.

Terug naar nieuws overzicht
Security