Wouter Hoeffnagel - 07 januari 2015

Gebruik van mobiele apps met 76% gestegen

Het gebruik van mobiele apps is afgelopen jaar met maar liefst 76% gestegen. Met name apps om te winkelen, productiviteitsapps en hulpprogramma’s zijn populair. Ook chatapplicaties zagen het aantal gebruikers hard stijgen.

Dit blijkt uit analyse van het mobiele analytische bedrijf Flurry, dat eigendom is van Yahoo. Flurry definieert een gebruiker van een mobiele apps als een gebruikers die een app heeft geopend en hier mee in de weer is gegaan. Alleen gebruikers die apps daadwerkelijk gebruiken worden dus meegeteld, terwijl gebruikers die een app downloaden zonder deze te openen buiten de telling worden gehouden.

8,5 miljard appsessies op één dag
Flurry Analytics registreerde in 2014 2,079 biljard appsessies. Het dagrecord werd gevestigd op 31 december, toen 8,5 miljard sessies gelijktijdig plaatsvonden. Mobiele apps groeien hard in gebruik. Het aantal sessies in winkelapps op iOS en Android nam in 2014 met 174% toe
. De stijging is het grootste op het Android-platform, waar het aantal sessies met winkelapps met maar liefst 220% steeg. Een interessante ontwikkeling voor bedrijven, die hierop kunnen inspelen om hun verkoopcijfers te vergroten.

In het gebruik van mobiele apps om online te winkelen zijn duidelijke piekmomenten zichtbaar. Zowel tijdens het reizen naar werk (rond 09:00 uur) en de lunch worden de apps veel gebruikt. Ook om 20:00 uur worden winkelapps veel gebruikt.