‘Open protocollen voor Internet of Things zijn noodzakelijk’
06-01-2015 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

‘Open protocollen voor Internet of Things zijn noodzakelijk’

Samsung pleit een ‘open Internet of Things’ op te richten. Alle producten die Samsung in de toekomst gaat leveren zullen gericht zijn op een dergelijk open ecosysteem.

Dit heeft BK Yoon, CEO van Samsung, bekend gemaakt op CES 2015 in Las Vegas. Rond het Internet of Things is volgens Yoon het beeld ontstaan dat alle mogelijke apparaten in ons leven in de nabije toekomst met elkaar kunnen communiceren via draadloze verbindingen. De CEO van Samsung waarschuwt dat dit beeld echter alleen realiteit kan worden als producenten afspraken maken over open protocollen voor het Internet of Things. Alleen dit zorgt ervoor dat apparaten probleemloos met elkaar kunnen communiceren.

Yoon kondigt daarom aan dat alle Samsung-apparaten voortaan worden voorzien van IoT-communiceren. De apparaten moeten in staat zijn met ieder ander IoT-apparaat te communiceren. Aangezien een open standaard voor IoT op dit moment nog ontbreekt introduceert het bedrijf SmartThings, dat Samsung in handen kreeg door de overname van het gelijknamige bedrijf in augustus 2014. SmartThings moet als knooppunt gaan dienen in het IoT-netwerk en gaat de verschillende protocollen die IoT-apparaten op dit moment gebruiken vertalen om de communicatie tussen de producten mogelijk te maken.

Terug naar nieuws overzicht