Software- en webontwikkelaar meest gevraagde functie op Monsterboard
23-12-2014
Deel dit artikel:

Software- en webontwikkelaar meest gevraagde functie op Monsterboard

In 2014 waren de meeste banen te vinden in de technische sector. De ICT-sector wordt hiermee van de eerste plaats verstoten. Wel zijn in de ICT-sector nog steeds de meest gevraagde functie te vinden.

Dit blijkt uit cijfers die Monsterboard publiceert op basis van een onderzoek naar de beschikbare vacatures op de website in 2014. Op de Nederlandse arbeidsmarkt is op dit moment de meeste vraag naar software- en webontwikkelaars. Hiermee gaat de ICT-sector alsnog aan de leiding.

Horecamedewerkers en projectmanagers
De vraag naar horecamedewerkers en projectmanagers is in 2014 het hardst gestegen. De vraag naar horecamedewerkers groeide met 106%, terwijl de vraag naar projectmanagers met 94% is toegenomen. Dit is volgens Monsterboard vooral een teken van vertrouwen bij werkgevers, die bereid zijn nieuwe activiteiten te starten en hiervoor personeel nodig hebben.

Het aantal vacatures is in het gehele land gestegen. De provincies Drenthe, Friesland en Zeeland laten de grootste groeicijfers zien. Werkzoekenden gebruiken steeds vaker hun mobiele apparaten bij het zoeken naar een nieuwe baan. Het aantal mobiele bezoeken van Monsterboard komt inmiddels uit op 30% van het totaal aantal bezoeken.

Terug naar nieuws overzicht