Wouter Hoeffnagel - 16 december 2014

ING dit jaar koploper met bankstoringen

Van alle Nederlandse banken heeft ING het vaakst te kampen met storingen. Rekeninghouders van ING hadden dit jaar al 142 dagen last van storingen, waarvan op 18 dagen zeer grote storingen plaatsvonden. In de maand september telde de bank tot en met maandag 29 september 2014 20 storingsdagen, waarvan 3 grote storingsdagen. ING gaat hiermee ruim aan kop in de ranglijst van banken met de meeste storingen.

Dit blijkt uit een analyse van Allestoringen.nl, een website die een overzicht geeft van storingen bij allerlei leveranciers. Allestoringen.nl stelt een storingsdag vast wanneer een significant aantal klanten gedurende die dag korte of lange tijd niet kan inloggen bij internetbankieren of mobiel bankieren, problemen ondervindt bij betalen met iDeal, niet kan pinnen of vertraging ervaart bij de overboeking van bijvoorbeeld het salaris.

Toename van 216%
"ING zag in verhouding tot vorig jaar het aantal storingsdagen met 216% stijgen," zegt Tom Sanders, mede-oprichter van Allestoringen.nl. "In praktijk heeft de digitale dienstverlening van ING elke 15 dagen last van een grote storing, en zijn er om de dag grote of kleine problemen. Voor alle banken gezamenlijk is het aantal storingsdagen over 2014 met 165 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2013."

De Rabobank staat op de tweede plaats van dit jaar tot nu toe 115 storingsdagen. Op 17 dagen vonden grote storingen plaats. In september had Rabobank 11 dagen last van een storingen, maar kende geen grote storingen. ABN Amro telt dit jaar vooralsnog 101 dagen met een storing, waarvan op 14 dagen een grote storing plaatsvond. In september had de bank te kampen met 11 storingsdagen, waarvan 2 grote storingen. SNS Bank presteert het best met tot nu toe slechts 11 storingsdagen in 2014. Slechts op één dag vond een grote storing plaats. In september kende de dag 1 storingsdag.