Wouter Hoeffnagel - 16 december 2014

Allerlei uitdagingen staan cloud- en BYOD-implementatie in de weg

Bedrijven lopen tegen allerlei uitdagingen en obstakels aan bij de implementatie van de cloud en Bring Your Own Device (BYOD). Als we kijken naar de cloud staan vooral zorgen over security de omarming in de weg. Op het gebied van BYOD ontbreken vooral BYOD-beleids.

Dit blijkt uit onderzoek van NaviSite, onderdeel van Time Warner, en Time Warner Cable. 89% van de ondervraagde bedrijven geeft aan in de komende twaalf maanden een clouddienst in gebruik te willen nemen. 59% geeft aan zich hierbij vooral zorgen te maken over security, zowel tijdens het migreren naar de cloud als daarna. De recente problemen bij iCloud en Dropbox spelen hierin een belangrijke rol.

Mobiele workforce
94% van de ondervraagde bedrijven geeft aan vooral naar de cloud te willen migreren om een ‘mobiele workforce’ te creëren. Hierdoor kunnen medewerkers eenvoudiger van meer verschillende apparaten gebruik maken om hun werk uit te kunnen voeren en kunnen werknemers ook op afgelegen locaties aan de slag gaan.

Als we kijken naar BYOD geeft 68% van de organisaties aan geen BYOD-beleid te hebben opgesteld. De meeste bedrijven beschikken niet over een dergelijk beleid door een gebrek aan voldoende IT-skills. Managers vrezen vooral dat het implementeren van een BYOD-beleid voor verwarring zorgt bij medewerkers en mogelijk de efficiëntie van werknemers onder druk zet. Tegelijker blijken veel organisaties wel graag een BYOD-beleid te willen implementeren, met name met het oog op de komst van wearables en de blijvende populariteit van mobiele apparaten.