Europese ICT-sector groeit dit jaar met 0,4%
14-12-2014 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Europese ICT-sector groeit dit jaar met 0,4%

De Europese ICT-sector groeit dit jaar met 0,4% in omvang naar 641 miljard euro. Ook in 2015 maakt de markt naar verwachting een bescheiden groei van 0,5% door. Dit verwacht het European Information Technology Observatory (EITO).

Met name de West-Europese PC-markt doet het goed. De vraag naar PC’s neemt in West-Europa toe, waarmee de neerwaartse trend in de PC-markt wordt gebroken. EITO verwacht dat de totale omzet van de PC-markt in 2014 met 17% groeit naar 28 miljard euro. Niet alle cijfers zijn echter positief. De verkoopcijfers van smartphones en tablets blijken aanzienlijk lager te zijn dan in het voorjaar werd verwacht.

Internationale markt
Als we kijken naar de internationale markt is China met een groei van 14,7% de snelst groeiende ICT-markt ter wereld. In het voorjaar verwachtte EITO nog dat de ICT-sector in Brazilië de grootste groei zou laten zien. De wereldwijde markt voor ICT-producten en diensten groeit naar verwachting met 4%, waarmee de sector sneller groeit dan de wereldwijde economie.

De Verenigde Staten (VS) is verantwoordelijk voor het grootste deel van de wereldwijde verkopen van ICT-goederen en -diensten met een marktaandeel van 27,8%. In totaal levert dit de VS 2,8 biljoen euro op dit jaar.

Terug naar nieuws overzicht