Witold Kepinski - 09 december 2014

SSC Bedrijfsvoering Zwolle, Kampen en Overijssel gunt Protinus IT

Protinus IT is de winnaar geworden van de aanbesteding ICT-Hardware van het Shared Service Center Bedrijfsvoering van de gemeenten Zwolle en Kampen en de provincie Overijssel.

De aanbesteding ICT-Hardware bestaat uit twee percelen, te weten werkplekapparatuur en datacenter-apparatuur. Het betreft een raamovereenkomst voor een periode van twee jaar, waarna deze nog tweemaal met een periode van één jaar kan worden verlengd.

Het SSC is een gemeenschappelijke regeling ‘zonder meer’ waarbij de gemeenten Zwolle en Kampen en de provincie Overijssel middelen en mensen inbrengen in een shared service centrum voor bedrijfsvoering, dat een organisatorische eenheid is binnen de gemeente Zwolle. Het doel van de gemeenschappelijke regeling is om door middel van samenwerking op het gebied van bedrijfsvoering kwaliteits-, en efficiëntievoordelen te behalen waardoor partnerorganisaties beter in staat zijn zich te focussen op hun kerntaken. Het SSC beoogt samenwerking tussen de deelnemers op het gebied van personeels- en salarisadministratie, informatie- en communicatietechnologie en inkoop.

De gemeenten en de provincie worden op ICT gebied vanuit twee datacenters (Provinciehuis Overijssel en Stadskantoor gemeente Zwolle) gefaciliteerd. De ICT voorzieningen staan garant voor een hoge beschikbaarheid, flexibiliteit en schaalbaarheid.