Wouter Hoeffnagel - 03 december 2014

Imtech ICT en Fortinet beveiligen Haagse Hogeschool

Imtech gaat de nieuwe centrale security-omgeving van de Haagse Hogeschool leveren. Het bedrijf levert een oplossing op basis van Fortinet Next Generation firewalls.

De Haagse Hogeschool heeft Imtech ICT gekozen als leverancier van haar nieuwe centrale security-omgeving. De bestaande omgeving was aan het einde van de levensduur. Door de snelle groei van het aantal studenten en de toename van het aantal apparaten op het netwerk, schreef De Haagse Hogeschool een aanbesteding uit voor een moderne firewall-omgeving.

Fors meer internetverkeer
Het internetverkeer van De Haagse Hogeschool is de laatste jaren in een hoog tempo gegroeid. Het vaste en draadloze netwerk ondersteunen inmiddels ruim 24.000 studenten en hun docenten. De studenten hebben via hun eigen apparaten toegang tot het netwerk, waardoor security extra van belang is. De firewalls vormen het hart van het netwerk en de security omdat zij al het internet- en mailverkeer controleren en filteren.

Het proof of concept is inmiddels succesvol afgerond. In de volgende fase worden de firewalls binnen de bestaande omgeving (as-is) geïmplementeerd. Vervolgens wil De Haagse Hogeschool de extra functionaliteit voor segmentatie en monitoring gaan benutten. Samen met Imtech ICT zal het security team van De Haagse Hogeschool de omgeving verder inrichten. Op die manier kunnen de docenten en studenten veilig werken en studeren in een security-omgeving op maat.