Voedingsmiddelenproducent Hero kiest voor Nutanix
02-12-2014 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Voedingsmiddelenproducent Hero kiest voor Nutanix

Nutanix, leverancier van web-scale converged infrastructuuroplossingen, gaat de Citrix VDI-infrastructuur in de Nederlandse datacenters van Hero upgraden. Het bedrijf implementeert web-scale Nutanix appliances.

Hero is actief in de distributie van natuurlijk en onbewerkt voedsel en heeft meer dan 4300 klanten in negentien landen, waaronder Nederland. In Nederland staat ook het datacenter van waaruit de virtuele werkplekken van de Hero-werknemers worden geserviced. De onderliggende infrastructuur in dit datacenter was in de loop der jaren verouderd en was aan vervanging toe. De keuze is gevallen op de nieuwe hyperconverged appliances van Nutanix.

‘Eerst zelf ervaren’
“De bestaande infrastructuur deed goed dienst, maar in een sterk gevirtualiseerde wereld werd het beheer steeds lastiger”, vertelt Paul Weijland, ICT Manager bij Hero Nederland. “Onze partner INISI stelde voor om Nutanix te gebruiken en benadrukte daarbij de voordelen die het geïntegreerd compute – en storage management van web-scale IT voor ons had. We wilden dit echter wel eerst zelf ervaren, voordat we deze relatief nieuwe technologie wilden inzetten.”

INISI organiseerde een live demonstratie van een Citrix VDI-implementatie en bouwde met Nutanix een proof of concept-testomgeving zodat medewerkers de Nutanix-technologie konden testen. Zo konden zij onder andere het beheer van de Nutanix-infrastructuur ervaren.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters