‘ICT-ZZP’ers in de randstad verdienen het meest’
28-11-2014 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

‘ICT-ZZP’ers in de randstad verdienen het meest’

ICT-professionals die in de randstad werkzaam zijn verdienen het meest in de sector. De lonen liggen in de randstad maar liefst 15% hoger dan in Groningen en Limburg.

Dit blijkt uit onderzoek van Intermediair en Tweakers onder ruim 2.500 ICT’ers. De lonen blijken in Utrecht het hoogst te liggen. Eén op de drie ICT’ers die in Utrecht werken verdienen meer dan 3.000 euro per maand. In Groningen ligt dit percentage op 25%. Het verschil zou te verklaren zijn door de vestigingslocatie van veel multinationals, die een voorkeur hebben voor de randstad. De salarissen bij multinationals liggen doorgaans hoger dan bij mkb’ers, die vaak wel buiten de randstad zijn gevestigd.

Verschillen per sector
Als we kijken naar sectoren waarin ICT-professionals werken zijn er flinke verschillen te vinden in salaris. ICT’ers in de financiële sector verdienen gemiddeld ruim 4.000 euro per maand. ICT-professionals in de zorg, media, communicatie en ICT-sector verdienen fors minder. Ruim 50% van de professionals in deze sector verdient per maand minder dan 3.000 euro.

Het blijkt voor ICT’ers ook rendabel als ZZP’er aan de slag te gaan. De helft van de ZZP’ers blijkt maandelijks 4.000 euro te verdienen, terwijl onder ICT’ers met een contract slechts een derde maandelijks dit bedrag betaald.

Terug naar nieuws overzicht