Complete It-diensten tegen een vaste prijs
05-12-2014 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Complete It-diensten tegen een vaste prijs

Het bedrijf ComTech uit het Noorse Larvik had al snel door dat klanten graag duidelijk omlijnde IT-diensten willen met voorspelbare kosten. ”Het concept en de oplossingen van Norman passen perfect in dit zakelijke model”, zegt directeur Ole Halland.

Succesformule die werkt

Goede diensten en voorspelbare kosten, dat staat al jaren centraal in de succesformule van ComTech. Nu bouwen ze een eigen datacenter en zetten ze nog sterker in op IT in de vorm van kant-en-klare producten voor de klant. “Een goede beveiliging is een voorwaarde om te kunnen voldoen aan de overeenkomsten met onze klanten en Norman is een van onze belangrijkste samenwerkingspartners”, zegt oprichter en directeur Ole Halland. Ze hebben al jaren goede contacten met lokale ondernemingen en overheidsdiensten en ze merken dat klanten in de rest van het land ook kiezen voor ComTech als samenwerkingspartner voor IT en onderhoud. “We doen wel wat aan marketing maar we zetten ons vooral in om zichtbaar te zijn en netwerken te bouwen op verschillende gebieden. Het allerbelangrijkste is echter om te voldoen aan de afspraken en verwachtingen van onze huidige klanten. Wij hebben een klantgerichte omgeving met veel competentie en goede oplossingen om alle gebruikers en oplossingen van onze klanten te kunnen beheren vanuit ons beheercentrum. Endpoint Security van Norman is hier een goed voorbeeld van. Endpoint Security stelt ons in staat om vanuit ons kantoor hier in Larvik IT-beveiliging in te stellen en bij te werken voor meer dan 1.200 gebruikers”, vertelt hij.

Volledig overzicht vanaf één locatie

In de controleruimte van ComTech hebben de IT-consulenten volledig overzicht over meer dan 1.200 clientcomputers en 400 virtuele servers. Processorbelasting, schijfgebruik, aangemelde gebruikers en programmaversies zijn enkele van de gegevens die op de controlemonitors worden weergegeven. “Hier ontdekken we de knelpunten bij klanten voordat zij die zelf in de gaten hebben. Zodoende kunnen wij vroegtijdig maatregelen treffen”, vertelt de directeur van ComTech over het zelf ontwikkelde bewakingssysteem. 24 Uur per dag bewaking, waarschuwingsroutines en een zelf ontwikkeld bewakingssysteem zijn centrale elementen om te voldoen aan de leveringsafspraken.

Totale zekerheid

Een goede gegevensbeveiliging is een belangrijk onderdeel van de diensten die klanten aangeboden krijgen. ComTech gebruikt de oplossingen van Norman voor realtime bewaking van het netwerkverkeer. Onze ervaring is dat deze oplossingen de beveiligingsuitdagingen op een goede manier aanpakken en dat ze bovendien eenvoudig te beheren zijn. Dat zorgt voor totale zekerheid, zowel bij ons als bij de klant, ook bij het aansluiten van externe hardware zoals geheugenkaarten”, vat Ole Halland samen. Hij vindt ook de ondersteuning van Norman belangrijk. “Goede service raakt nooit uit de mode. De ondersteuning van Norman is altijd beschikbaar en ze geven ons altijd prioriteit”, voegt hij toe.

Bouw van een nieuw datacenter

In het nieuwe datacenter van ComTech wordt ongeveer 2 miljoen Noorse kronen geïnvesteerd, van speciale vloeren en noodstroomoplossingen tot nieuwe Fujitsu Blade-servers en nieuwe EMC-SAN-netwerken. Om volledige redundantie te kunnen bieden worden alle gegevens gerepliceerd op “site 2”. Met glasvezelkabels en krachtige servers met servervirtualisatie van VMware krijgen de klanten een nog betere ervaring op alle soorten eenheden en ongeacht het tijdstip of de locatie. “Dat is de nieuwe realiteit. IT moet werken ongeacht de locatie van de gebruiker en welke hardware ook gebruikt wordt. Schaalbaarheid, taakverdeling en redundantie op kabels, schijven en processoren, dat zijn voor ons centrale elementen. Naast beveiligingsoplossingen, die voor ons een voorwaarde zijn om de klant een zorgeloze IT-realiteit te kunnen bieden”, sluit Ole Halland van ComTech optimistisch af.

Over Comtech

Opgericht in 1995, met een jaarlijkse omzet van circa 22 miljoen Noorse kronen. In totaal 14 medewerkers verspreid over de bedrijven ComTech AS, ComTech Software AS en ComTech Hosting AS. Centraal in het bedrijfsidee staat het aanbieden van complete IT-diensten met voorspelbare kosten. Levering van IT-diensten aan zowel lokale als regionale ondernemingen en overheidsdiensten. Hoofdleveranciers: Fujitsu, VMware, Microsoft, Citrix, Norman.

 

Terug naar nieuws overzicht
Security