Wouter Hoeffnagel - 23 november 2014

‘Markt voor mobiele databeveiliging groeit komende jaren hard’

Bring Your Own Device (BYOD) is een populaire trend. Door de toenemende hoeveelheid mobiele persoonlijke apparaten op de werkvloer neemt ook de interesse van het bedrijfsleven in mobiele databeveiliging toe. De markt voor mobiele databeveiliging groeit de komende jaren naar verwachting dan ook hard.

MarketsandMarkets verwacht in de markt voor Mobile Data Protection, Data Loss Prevention en Mobile Data Management een jaar-op-jaar groei te zullen zien van 22,4%. De omzet van de markt stijgt naar verwacht van 1,29 miljard dollar in 2014 naar 3,54 miljard dollar in 2019. Noord-Amerika is naar verwachting de grootste afzetmarkt voor mobiele databeveiliging. Ook de markten in Europa en Azië/Oceanië maken echter een flinke groei door.

De groei in de markt wordt door een aantal ontwikkelingen aangedreven. Het onderzoeksbureau wijst onder andere op de toenemende hoeveelheid cyberaanvallen, groeiende zorgen van bedrijven over datalekken, de groeiende noodzaak te voldoen aan standaarden en de ontwikkeling van dynamischere bedrijfsomgevingen. Het bedrijf identificeert een aantal leidende spelers op de markt voor mobiele databeveiliging. Het gaat hierbij om Microsoft, Cisco, Symantec, Intel en Check Point Software Technologies.