Fujitsu investeert 345 miljoen euro in innovatie
20-11-2014 | door: Witold Kepinski

Fujitsu investeert 345 miljoen euro in innovatie

Fujitsu investeert de komende drie jaar 345 miljoen euro in zijn Global Delivery Capability organisatie die nieuwe ict-diensten en innovatieve oplossingen gaat ontwikkelen in alle landen waar Fujitsu actief is. Dit meldt de leverancier tijdens het Fujitsu Forum 2014.

Fujitsu wil met name ict-diensten met toegevoegde waarde en innovatieve oplossingen ontwikkelen. Hierdoor kan Fujitsu organisaties nog beter helpen in de (digitale) transformatie naar nieuwe business modellen en processen, aldus Hidenori Furuta, executive vice president for global delivery bij Fujitsu.

PalmSecure

Fujitsu wil zo weer in een groeifase komen nadat het in 2013 in heel Europa flink reorganiseerde. Groei moet ook komen met tal van nieuwe innovatieve producten zoals de PalmSecure ID Match. Dit is een identity management device oplossing die toegang geeft op het netwerk met een scan van een handpalm in combinatie met inlogkaart en code.

Fujitsu werkt verder aan een nieuwe ‘end-to-end (e2e) services systeem om pro-actief diensten aan klanten te bieden. Het e2e systeem bestaat onder andere uit incident management, field engineering scheduling en spares management om aan afgesproken Service Level Agreements (SLA’s) te voldoen.

Internet of Things

Fujitsu wil zijn (beheer) diensten breed inzetten, zoals met smart devices en wearables die werkstijl en werkplekken moderniseren. Zo won Fujitsu recentelijk een deal bij postbedrijf Correios de Portugal, S.A. (CTT) waar het 9000 devices gaat beheren zoals desktop PCs, thin clients, notebooks en printers, maar ook apparatuur in de front office, zoals pos-systemen.

Fujitsu ziet ook kansen met diensten voor Internet of Things (IoT). In Japan heeft Fujitsu inmiddels meer dan 100 IoT projecten lopen.

WK

 

Terug naar nieuws overzicht