25e ICT Haalbaarheidstoets uitgebreid gevierd met CIO Dion Kotteman
19-11-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

25e ICT Haalbaarheidstoets uitgebreid gevierd met CIO Dion Kotteman

Op 14 november 2014 is met de 25e ICT Haalbaarheidstoets een mijlpaal bereikt. Rijks CIO Dion Kotteman benadrukte bij de start van de workshop in het kader van de toets voor Rijksportaal 2, hoe belangrijk het is dat gebruik wordt gemaakt van kennis van de markt voorafgaand aan een eventueel aanbestedingstraject.

De ICT Haalbaarheidstoets is een belangrijk instrument in het kader van de iDialoog van de Rijksoverheid en Nederland ICT. Het belang van dit instrument wordt onderstreept door de aanbeveling van de commissie Elias om vaker en in meer gevallen gebruik te maken van de ICT Haalbaarheidstoets.

Nederland ICT beklemtoonde het bijzondere karakter van de toets waarbij marktpartijen in een pre-competitief stadium hun kennis delen met de overheid. De ervaring leert dat de opdrachtgever goed luistert en de kennis gebruikt in het aanbestedingstraject.

Recent hebben er diverse toetsen plaatsgevonden. Het gaat daarbij om ICT Haalbaarheidstoetsen voor het ZBJ project van de Dienst Justitiële Inrichtingen (ministerie van Veiligheid van Justitie), een dubbele toets voor het Digitaal Stelsel Omgevingswet van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de lopende toets voor het Rijksportaal 2. De toets heeft zijn nut ruimschoots bewezen in de praktijk. Vandaar dat marktpartijen bereid zijn om experts te leveren. De markt is erbij gebaat de overheid te helpen bij succesvolle projecten en aanbestedingen. Nederland ICT en facilitator PBLQ/HEC hebben met de gestandaardiseerde toets een heel krachtig en succesvol instrument ontwikkeld, zo meent Nederland ICT.

WK

Terug naar nieuws overzicht