Ericsson Mobility Report: ’90 procent van de wereldbevolking heeft in 2020 een mobiele telefoon’
19-11-2014 | door: Wouter Hoeffnagel

Ericsson Mobility Report: ’90 procent van de wereldbevolking heeft in 2020 een mobiele telefoon’

90% van de wereldbevolking ouder dan zes jaar beschikt in 2020 over een mobiele telefoon. Het aantal smartphone-abonnementen wereldwijd komt naar verwachting boven de 6,1 miljard uit. Op dit moment ligt dat aantal nog op 2,7 miljard. India en China laten de grootste groei zien met 18 miljoen mobiele abonnementen en 12 miljoen internetaansluitingen in het derde kwartaal van 2014.

Dit blijkt uit het Ericsson Mobility Report. Uit het rapport komt tevens naar voren dat 65 tot 70% van alle verkochte telefoons, smartphones waren in het derde kwartaal van dit jaar. Vorig jaar was dat 55% in hetzelfde kwartaal. Ondanks deze groei, die een toevoeging voorspelt van 800 miljoen smartphone-abonnementen aan het einde van 2014, ziet het rapport nog meer dan genoeg ruimte voor groei in de sector. Smartphones zijn momenteel goed voor slechts 37% van alle mobiele telefoonabonnementen. Dat betekent dat veel gebruikers de overstap naar een toestel met meer features en internet nog moeten maken.

Video zorgt voor veel mobiel dataverkeer
Video blijft mobiele netwerken domineren. In 4G-netwerken vormt video momenteel 45-55% van het mobiele verkeer. Dit wordt grotendeels gedreven door het toegenomen gebruik van video streaming en verbeterde mobiele video-ervaring. Video is steeds vaker onderdeel van andere online toepassingen, zoals het nieuws en advertenties en van social media platformen.

De groei van video streaming is eveneens een resultaat van de toegang tot over-the-top (OTT) diensten en content, zoals aangeboden door YouTube. Apparaten die worden gebruikt om video te kijken evolueren daarnaast steeds verder. Grotere schermen zorgen voor een betere beeldkwaliteit van gestreamde video, wat ervoor zorgt dat video wordt gekeken op alle soorten apparaten en in grotere hoeveelheden, zowel thuis als onderweg. Ericsson schat in dat mobiel videoverkeer in 2020 is vertienvoudigd. Dit vormt dan ongeveer 55% van al het mobiele dataverkeer in 2020.

5G-abonnementen
5G zal naar verwachting commercieel worden ingezet in 2020. De adoptie van deze technologie zal sneller gaan dan die van 4G LTE zo is de voorspelling. Ook de adoptie van 4G was sneller dan die van 3G. Het verschil is dat, in aanvulling op de nieuwe radiotechnologieën, 5G ook geëvolueerde versies bevat van bestaande radiotoegang (zoals 3G en 4G), cloud en core-technologieën om te kunnen voorzien in de duizenden nieuwe manieren waarop mobiele technologie gebruikt gaat worden.

Ericsson lanceert de Traffic Exploration Tool, een tool waarmee maatwerkgrafieken en -tabellen uit het rapport kunnen worden gehaald. De informatie kan gefilterd worden op regio, type abonnement, technologie, verkeer en type device

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Mobility