Apple lanceert software development kit voor Apple Watch
19-11-2014 | door: Wouter Hoeffnagel

Apple lanceert software development kit voor Apple Watch

Apple lanceert de WatchKit, een reeks softwaretools waarmee ontwikkelaars nieuwe toepassingen kunnen bouwen voor Apple’s slimme horloge: de Apple Watch. Ontwikkelaars kunnen apps bouwen voor de Apple Watch, meldingen ontwikkelen waar gebruikers op kunnen ontwikkelen of Glances ontwerpen, waarmee gebruikers op het juiste moment de juiste informatie kunnen zien op de Apple Watch.

"Apple Watch is het persoonlijkste apparaat van Apple ooit. Met WatchKit beschikken de fantastische iOS-ontwikkelaars over alle tools die ze nodig hebben voor het ontwikkelen van nieuwe toepassingen voor dit unieke apparaat", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. "Met de iOS 8.2-bèta-SDK kunnen ontwikkelaars gebruikmaken van WatchKit voor het ontwikkelen van baanbrekende nieuwe apps, Glances en meldingen die speciaal zijn ontworpen voor de Apple Watch-interface. Ook hebben ze de beschikking over nieuwe technologieën zoals Force Touch, Digital Crown en Taptic Engine."

Meldingen op de Apple Watch
Ontwikkelaars kunnen meldingen bouwen waarop de gebruiker direct vanaf de Apple Watch kunnen reageren. Met dit soort meldingen kunnen gebruikers bijvoorbeeld de lichten thuis uitdoen, snel vluchtgegevens opvragen op het vliegveld of een nieuwe route berekenen bij vertraging met de trein of bus. Met Glances krijgen gebruikers informatie onder ogen die zij belangrijk vinden, zoals nieuwsberichten, sportuitslagen, de status van het alarmsysteem of de volgende stap van een heerlijk recept.

"Sportfans willen graag actuele informatie die op hen is afgestemd. Met de ESPN-app voor Apple Watch kunnen we ze live op de hoogte houden van tussenstanden en informatie geven over hun favoriete teams", zegt John Kosner, executive vice president Digital and Print Media van ESPN. "In Glances krijgen fans foto's van livewedstrijden te zien. Als er op dat moment geen wedstrijd bezig is, zien ze bijvoorbeeld speelschema's of wedstrijduitslagen. Ook krijgen ze een melding als er gescoord wordt, of het laatste nieuws. Zo wordt het al snel een persoonlijke ervaring."

Instagram
"Met de Apple Watch-app kunnen we Instagram nog beter op de gebruiker afstemmen", zegt Kevin Systrom, medeoprichter en CEO van Instagram. "In de meldingen kun je direct foto's bekijken en erop reageren met een vind-ik-leuk of emoji. Bij Instagram news en in de watch list kun je de nieuwste foto's van je vrienden bekijken en nieuwe accounts volgen, en zie je een overzicht van je vind-ik-leuks en reacties."

"De American Airlines-app voor Apple Watch stuurt een herinnering zodra je moet vertrekken naar het vliegveld, stelt je op de hoogte als de gate wordt gewijzigd, geeft informatie als je tijdens je reis moet overstappen en stuurt een melding als het boarden is begonnen en je nog niet bij de gate bent", aldus John Gustafson, vice president Digital van American Airlines. "En tijdens de vlucht kunnen reizigers op een hoogte van 10 km opvragen waar ze zijn."

Terug naar nieuws overzicht