Wouter Hoeffnagel - 18 november 2014

SUSE geeft aftrap van betafase voor SUSE Storage

SUSE gaat van start met de betatestfase van SUSE Storage. SUSE Storage is een ‘zelf-helende’ en zelf-beherende gedistribueerde software-gebaseerde storage-oplossing gericht op enterprise gebruikers. Klanten kunnen met behulp van SUSE Storage ‘off-the-shelf’ (COTS) disk arrays voldoen aan de groeiende behoefte aan object, archivering en bulk storage.

Gartner voorspelt dat de markt voor open source storage in 2018 een marktaandeel van 20% in handen heeft. Naar verwachting wordt open source storage hiermee ook steeds meer een legitieme oplossing voor het bedrijfsleven. SUSE speelt hierop in met SUSE Storage.

Ceph open source project
SUSE Storage is gebaseerd op de Firefly-versie van het Ceph open source project. SUSE Storage levert een lage total cost of ownership en is gericht op zowel object, archivering als bulk storage. De oplossing is onder andere voorzien van features als cache tiering, thin provisioning, remote replicatie, copy-on-write cloning en erasure coding.

Naar verwachting wordt SUSE Storage in de eerste helft van 2015 gelanceerd. Organisatie die willen deelnemen aan het betaprogramma voor de oplossing kunnen contact opnemen met een verkoopmedewerker van SUSE.