’75% van de werknemers werkt op kantoor productiever dan thuis’
19-11-2014 | door: Wouter Hoeffnagel

’75% van de werknemers werkt op kantoor productiever dan thuis’

Thuiswerken is populair. Of dit echter de productiviteit altijd ten goede komt is maar de vraag. 75% van de werknemers blijkt thuis namelijk minder productief te werken dan op kantoor.

Onderzoek van Ricoh wijst uit dat slechts 25% van de Britse werknemers denkt thuis productiever te werken dan op de werkvloer. 9% denkt in andere kantoorpanden dan zijn eigen het productiefst te werken, terwijl 8% het meeste werk stelt te verzetten tijdens het reizen met bijvoorbeeld openbaar vervoer.

Gebrek aan geschikte technologie
Technologie speelt hierbij een belangrijke rol. 61% van de respondenten geeft aan soms thuis te werken. Van deze groep stelt 44% dat een gebrek aan geschikte technologie hun productiviteit in de weg staat. 22% stelt thuis aan de slag te zouden gaan als technologie van het bedrijf dit niet onmogelijk zou maken.

Werken onderweg is populair. 40% van de respondenten geeft aan onderweg van en naar werk bezig te zijn met zakelijke activiteiten. 20% van de werknemers die dit niet doet stelt met de juiste apparatuur bereid te zijn ook onderweg aan de slag te gaan. Respondenten zien vooral de smartphone (67%), cloud (59%), tablets (52%), videoconferencing (52%) en printmanagement (49%) als de belangrijkste ontwikkelingen die ervoor hebben gezorgd dat zij productiever kunnen werken.

Investeren in technologie
Investeren in technologie vindt het merendeel van de respondenten dan ook een goed plan. Vooral virtuele gebruikersprofielen (50%), online collaboratie tools (48%) en tablets (44%) worden door werknemers gezien als goede investeren. 53% van de respondenten hoopt daarnaast in de toekomst dankzij technologie niet meer te hoeven printen, terwijl 44% hoopt geen handgeschreven notities meer te hoeven maken.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud