‘Vraag naar beveiligingsoplossingen voor BYOD groeit komende jaren hard’
19-11-2014 | door: Wouter Hoeffnagel

‘Vraag naar beveiligingsoplossingen voor BYOD groeit komende jaren hard’

Bring Your Own Device (BYOD) is een populair onderwerp. Bedrijven die BYOD omarmen zullen echter ook aandacht moeten besteden aan beveiligen van persoonlijke apparatuur die verbinding maakt met het bedrijfsnetwerk. Bedrijven geven hier dan ook steeds meer geld aan uit. De markt voor beveiligingsoplossingen gericht op BYOD maakt in de periode 2014-2019 dan ook een jaar-op-jaar groei van 35,23% door.

Dit blijkt uit het rapport Global BYOD Security Market 2015-2019 van ReportsnReports.com. Medewerkers die persoonlijke apparaten op het bedrijfsnetwerk gebruiken krijgen via deze apparaten ook toegang tot gevoelige bedrijfsinformatie. Tegelijkertijd gebruiken werknemers de apparaten echter ook in hun vrije tijd, waardoor bedrijven niet de garantie hebben dat werknemers altijd verstandig met beveiliging omspringen. Een oplossing om BYOD-apparaten goed te beveiligen is dan ook noodzakelijk.

Het onderzoeksbureau meldt dat steeds meer leveranciers van mobiele platformen kant-en-klare beveiligingsoplossingen aanbieden om grote bedrijven en overheidsinstellingen te helpen de potentiële risico’s van BYOD aan te pakken. ReportsnReports.com verwacht dat ook de vraag van kleine tot middelgrote bedrijven naar dit soort oplossingen de komende jaren flink gaat stijgen. De totale vraag naar beveiligingsoplossingen voor BYOD groeit hierdoor de komende jaar met een jaar-op-jaar groei van 35,23%.

Terug naar nieuws overzicht
Security