Wouter Hoeffnagel - 14 november 2014

Gartner benoemt Stibo Systems tot marktleider in Magic Quadrant voor Master Data Management (MDM) van Product Data Solutions

Stibo Systems is voor het tweede jaar op rij door Gartner als marktleider gepositioneerd is in het november 2014 Magic Quadrant voor Master Data Management (MDM) van Product Data Solutions. Dit Magic Quadrant geeft inzicht in de MDM markt, die gericht is op het managen van product data ten behoeve van klantgerichte business strategieën als SCM en e-commerce.

Bij het beoordelen van bedrijven die zijn opgenomen in het Magic Quadrant voor MDM-producten heeft kijkt Gartner naar de visie en het executievermogen van IT-leveranciers. De markt van MDM product data oplossingen groeide volgens Gartner met bijna 9% in 2013. MDM wordt steeds vaker toegepast als basis voor een digitale bedrijfsomslag.

"Organisaties van iedere omvang en in vele branches hebben moeite om een consistente, nauwkeurige, deelbare basisversie van hun product of service data bij te houden Met de toenemende aandacht voor digitalisering wordt het beheer van de essentiële master data steeds belangrijker, aldus Andrew White, VP Distinguished Analyst en Bill O’Kane, Research Director bij Gartner. De onderzoekers stellen: “De mogelijkheid om een enkele, semantisch consistente versie van product master data te hebben, is essentieel voor het succes van klantgerichte organisaties.”