Nederland ICT: ‘Actieagenda Smart Industry stap op weg naar Digital Delta’
12-11-2014 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Nederland ICT: ‘Actieagenda Smart Industry stap op weg naar Digital Delta’

Het Team Smart Industry heeft dinsdag 11 november de Actieagenda aangeboden aan minister Kamp. In deze agenda zijn acties opgenomen kansen te grijpen die de toepassing van bijvoorbeeld robotica, sensortechnologie en 3D-printing biedt voor de maakindustrie. Nederland ICT meldt veel vertrouwen in de aanpak waarin sectoren nauw met elkaar samenwerken. Als lid van het Team Smart Industry heeft de brancheorganisatie actief meegewerkt aan de actieagenda.

Het Smart Industry initiatief sluit aan op de ambitie om van Nederland de Digital Delta van Europa te maken. Nederland ICT stelt dat ons land dankzij de zeer goede digitale infrastructuur, onze kennisinfrastructuur en hoog opgeleide beroepsbevolking een uitstekende uitgangspositie heeft om de ICT-proeftuin van Europa te worden en de eerste echte digitale economie van Europa.

Bart Hogendoorn, voorzitter Nederland ICT: "De Actieagenda Smart Industry is een uitdagend voorbeeld voor andere sectoren om te volgen. ICT biedt kansen in alle sectoren van onze economie". De actieagenda gaat in op het verzilveren van bestaande kennis, het versnellen in Fieldlabs en het versterken van het fundament. Daarbij komen R&D, skills, big data, software en cybersecurity aan bod.

Terug naar nieuws overzicht