Witold Kepinski - 07 november 2014

Raet, RES en VeliQ zijn de toppers van de Main Software 50

Voor de 3de keer presenteert Main Capital Partners de Main Software 50, een jaarlijkse ranking van de meest succesvolle onafhankelijke Nederlandse product software bedrijven. Ook dit jaar laat de software industrie sterke groei zien en een stijgende internationale omzet. Hiermee bewijst de sector opnieuw als hoeksteen van de Nederlandse economie. De Main software 50 maakt deze top sector beter zichtbaar bij het grotere publiek.

HRM-software bedrijf Raet is dit jaar als overall winnaar uit de bus gekomen. RES Software is dit jaar tweede geworden, zij zijn gespecialiseerd in Workspace Virtualization software (werken op afstand). Als derde is VeliQ geëindigd, zij leveren software voor Mobile Device Management (MDM).

Ook dit jaar zijn er naast de overall ranking 2 extra categorieën voor de Highest Growth en de Cloud Champion. De Highest Growth award gaat dit jaar naar Xebialabs, met een groei van maar liefst 102%. De award voor Cloud Champion gaat naar Uptrends, 100% van hun omzet is cloud gerelateerd.

Eerdere edities van de Main software 50 hebben veel interesse bij binnen- en buitenlandse partijen opgewekt. Onder andere klanten, overheden, strategische partners en investeerders hebben enthousiast op de lijst gereageerd. IT onderzoeksbureau Dialogic is als vaste audit partner betrokken bij het tot stand komen van de lijst om de onafhankelijkheid en waarborgen. 5 criteria voor de ranking zijn: 1) grootte, 2) groei, 3) mate van recurring omzet, 4) mate van internationalisatie en 5) winstgevendheid.

Volgend jaar komen wij zeker terug met de 2015 editie van de Main Software 50. Wij hopen wederom op nog meer enthousiaste deelnemers en geïnteresseerden dan dit jaar. Naast alle interessante events die we organiseren, gaan we begin 2015 ook weer starten met het ophalen van een nieuw fonds van EUR 75 miljoen om verder te investeren in de software sector. De volledige lijst kunt u vinden op www.mainsoftware50.nl.

WK