Witold Kepinski - 01 november 2014

ABD Topconsult onderzoekt ICT-aanbestedingen Defensie

ABD Topconsult onderzoekt ict-aanbestedingen Defensie, zo meldt Minister van Defensie Jeanine Hennis Plasschaert aan de Tweede Kamer. ABD TOP Consult is de consultancy- en interim-managementgroep die binnen de rijksoverheid op het hoogste niveau voorziet in de behoefte aan interim-management en advies. 

De minister schrijft: "Tijdens het VAO IV/ICT van 3 juli jl. is mij gevraagd of ik bekend ben met enige vorm van fraude of malversatie rondom het aanbesteden van IV/ICT-projecten of de inhuur van derden. Over de rechtmatigheid van Defensie-aanbestedingen mag niet de minste twijfel bestaan. Daarom heb ik een commissie gevraagd meldingen uit de organisatie te verzamelen en te analyseren. Uit deze analyse komt naar voren dat nader onderzoek gewenst is. Ik heb de heer Koos van der Steenhoven van ABD Topconsult bereid gevonden een vervolgonderzoek te leiden. Zodra de resultaten daarvan bekend zijn, zal ik u daarover zo spoedig mogelijk informeren."

Sinds de uitzendig van Zembla over mogelijke fraude bij overheidsaanbestedingen worden bepaalde trajecten onder de loep genomen.

WK