DSW Rijswijk brengt infrastructuur onder in managed cloud
31-10-2014 | door: Pieter Werner

DSW Rijswijk brengt infrastructuur onder in managed cloud

DSW Rijswijk, het Sociaal Werkbedrijf in Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk, brengt haar ICT-infrastructuur en het beheer daarvan onder bij SPS. Voor DSW stond flexibiliteit voorop in deze keuze. Onder andere vanwege bezuinigingen vanuit de overheid wilde het bedrijf bij voorkeur geen ingewikkelde infrastructuur in eigen huis. Daarnaast beschikte de organisatie over verouderde hard- en software, waardoor performanceproblemen bij de eindgebruiker ontstonden. Met het onderbrengen van de infrastructuur in de managed cloud, op basis van de oplossing Gensys van SPS, is DSW Rijswijk klaar voor de toekomst.

Remco Wijnia, algemeen directeur van DSW Rijswijk: “Wij waren op korte termijn op zoek naar een beheeroplossing, maar daarnaast ook genoodzaakt de IT-infrastructuur te vernieuwen. Daarom hebben wij gekozen voor SPS. Het feit dat SPS een eigen datacenter heeft, bood ons de mogelijkheid om behalve het verder professionaliseren van het beheer, de infrastructuur te verplaatsen naar de cloud. Hierdoor zijn we voor IT niet langer aan onze huidige locatie gebonden. De migratie moet nog plaatsvinden, maar dankzij voorspellend beheer op basis van Gensys zijn performanceproblemen in de huidige IT-infrastructuur al deels verholpen. Eind 2014 hopen we volledig gemigreerd te zijn en de gewenste performance en flexibiliteit gerealiseerd te hebben.”

Linda Verweij, COO bij SPS: “Wij zijn erg blij met de keuze van DSW Rijswijk voor SPS. Omdat de organisatie niet jaren vooruit kan kijken, is het uitbesteden van de IT-infrastructuur de ideale oplossing. Onze managed cloud is gemakkelijk op- en af te schalen en bovendien beschikken bedrijven zo altijd over de laatste hard- en software. Die flexibiliteit en kwaliteit is voor veel bedrijven erg belangrijk. Dit, gecombineerd met voorspellend beheer, zorgt ervoor dat DSW Rijswijk zal profiteren van een IT-infrastructuur die de dienstverlening optimaal ondersteunt.”

Terug naar nieuws overzicht