Witold Kepinski - 31 oktober 2014

Twitter en IBM sluiten analytics pact

Twitter en IBM sluiten een alliantie die moet leiden tot een transformatie hoe bedrijven inzicht krijgen in hun klanten, markten en trends. De Twitter gegevens worden gecombineerd met IBM cloud-gebaseerde analytics, customer engagement platforms en consulting services.

Ginni Rometty, chief executive van IBM, zei dat het partnerschap gebruik zal maken van IBM's cloud-gebaseerde analytics platform en klanten helpt betere zakelijke beslissingen te maken met een geheel nieuwe klasse van data. 

Er vindt ten eerste integratie plaats van Twitter gegevens met IBM analytics services in de cloud. IBM is van plan om Twitter data te bieden als onderdeel van de select-cloud-gebaseerde diensten, waaronder IBM Watson Analytics en een cloud-gebaseerde data analytics dienst dat applicatie-ontwikkelaars in staat stelt om data services te bedden in toepassingen . Ondernemers en softwareontwikkelaars zullen ook in staat zijn om Twitter data in nieuwe cloud-diensten te verwerken met IBM's Watson Developer Cloud of met de IBM Bluemix platform-as-a-service.

Ten tweede biedt het pact nieuwe data-intensieve mogelijkheden voor ondernemingen: IBM en Twitter leveren een set van enterprise applicaties voor het verbeteren van zakelijke beslissingen over verschillende bedrijfstakken en beroepen. De eerste gezamenlijke oplossing zal Twitter gegevens integreren met IBM ExperienceOne customer engagement oplossingen, waardoor de verkoop, marketing en customer service professionals om het sentiment en het gedrag van hun klanten beter in kaart te brengen.

Ten derde is er gespecialiseerde enterprise consulting. IBM Global Business Services professionals hebben toegang tot Twitter data en daardoor consulting services verrijken voor klanten in het bedrijfsleven. Daarnaast zullen IBM en Twitter samen oplossingen voor specifieke sectoren zoals het bankwezen, consumentenproducten, retail, en reizen en vervoer ontwikkelen. Het partnerschap zal een beroep doen op de vaardigheden van IBM Global Business Services consultants en applicatie-professionals, waaronder consultants.

WK

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024