SLTN Inter Access neemt beheer over van de OpenVMS systemen  van DICTU
24-10-2014 | door: Redactie

SLTN Inter Access neemt beheer over van de OpenVMS systemen van DICTU

SLTN Inter Access en JKP Consultancy Groep hebben de afgelopen zes maanden het beheer overgenomen van de OpenVMS systemen van DICTU (ministerie van Economische Zaken). SLTN Inter Access is hierbij hoofdaannemer met JKP Consultancy Groep als onderaannemer.

OpenVMS biedt ondersteuning aan belangrijke bedrijfsapplicaties van DICTU. De OpenVMS systemen worden in de komende periode geleidelijk uitgefaseerd. Het is voor DICTU vooral van belang dat deze legacy technologie in de tussenliggende periode op hoog niveau draaiend blijft. Daarbij zijn continuïteit, stabiliteit en betrouwbaarheid belangrijke aspecten voor DICTU. De overdracht van het beheer naar SLTN Inter Access en JKP moest transparant en zonder overlast voor de eindgebruikers gebeuren. “En deze doelstelling is ruimschoots behaald”, zegt Anne-Martijn Reemeijer – teamleider Operating Systems, Divisie Infrastructuur bij DICTU.

“DICTU wenste ontzorgd te worden voor het beheer, onderhoud en afbouw van het OpenVMS systeem. Als resultaat van deze overeenkomst - waarbij we het beheer van de ondersteunende processen uitbesteden aan SLTN Inter Access en de JKP Consultancy Groep - kunnen we ons concentreren op onze kerntaken en onze dienstverlening aan gebruikers optimaliseren. We hebben hierin een goede keuze gemaakt en zijn tevreden over de bijdrage van SLTN Inter Access en JKP”, aldus Anne-Martijn Reemeijer. teamleider Operating Systems, Divisie Infrastructuur bij DICTU

Eugene Tuijnman, CEO SLTN Inter Access: “SLTN Inter Access is trots samen met onze partner JKP Consultancy Groeptoegevoegde waarde te leveren en de continuïteit te kunnen waarborgen van deze belangrijke applicaties en daarnaast DICTU te ontzorgen bij het uiteindelijk uitfaseren van de OpenVMS systemen”.

Karel Pas, directeur van de JKP Consultancy Groep, vult aan: “SLTN Inter Access en JKP hebben het bestaande DICTU openVMS beheerteam overgenomen waarbij geleidelijk het beheer is overgegaan naar het JKP beheerteam. Nu is het voor ons zaak om het beheer en de processen de komende tijd verder te stroomlijnen”.

“JKP biedt roadmaps voor geleidelijke afbouw en transformatie van OpenVMS systemen. Samen met de DICTU is een strategie ontworpen om het aantal systemen geleidelijk terug te brengen door uitfasering of transformatie”, licht Karel Pas de opdracht bij DICTU verder toe.

Terug naar nieuws overzicht