Lefier neemt Dynamics Empire van cegeka-ds
21-10-2014 | door: Witold Kepinski

Lefier neemt Dynamics Empire van cegeka-ds

Woningcorporatie Lefier neemt de IT-totaaloplossing Dynamics Empire van cegeka-dsa in gebruik. Dit nieuwe primaire IT-systeem moet de efficiency vergroten en meer zicht geven op de bedrijfsprocessen, waardoor de corporatie beter kan sturen.

Lefier is een woningcorporatie in Noord-Nederland (Emmen, Groningen, Hoogezand en Stadskanaal). Lefier is ontstaan uit een fusie van drie corporaties, elk met een ander IT-systeem. Ook hierdoor was het nodig om tot één IT-systeem te komen. Na een uitgebreid selectietraject is de keuze gevallen op Dynamics Empire van cegeka-dsa.

Voor de implementatie van Dynamics Empire is anderhalf jaar geleden het project ONE! van start gegaan - ONE! staat voor ‘Op Naar Eén Empire!’. Dit project is gelijk opgegaan met een reorganisatie om de drie fusiecorporaties om te vormen tot één organisatie. Bij Lefier gaan nu ongeveer 330 medewerkers met het nieuwe systeem aan de slag.

Lefier gebruikt alle ERP-functionaliteit van Dynamics Empire voor de primaire corporatieprocessen. Voor enkele onderdelen, zoals het klantcontactcenter en het document management systeem worden afzonderlijk systemen gebruikt die aan het primaire systeem gekoppeld zijn. Het totale systeem levert eenduidige en consistente informatie op. Door inhoudelijk betere rapportages en stuurinformatie kan Lefier zijn bedrijfsvoering verder verbeteren.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

ERP, MKB