Witold Kepinski - 18 oktober 2014

'Valse e-mails vestuurd over Rabo Scanner'

Internetcriminelen spelen in op de komst van de Rabo Scanner om klanten van de Rabobank te misleiden. Dit gebeurt door een valse e-mail te sturen over de Rabo Scanner. Dit meldt de Rabobank.

De bank meldt: "Wij bellen en e-mailen u niet over de uitlevering van de Rabo Scanner. Ga hier niet op in en klik niet op de link(s) in de e-mail. Vertrouwt u een e-mail of een telefoontje van de Rabobank niet? Klik dan niet op de link, verwijder de e-mail of vraag gerust de naam van de medewerker en bel de bank terug op het nummer dat u kent of dat u op deze site kunt vinden.

Heeft u toch inlogcodes verstrekt of op een link in een valse e-mail geklikt? Neem dan onmiddellijk telefonisch contact op met uw lokale bank of met de Helpdesk Internetbankieren 0900-09 05 (lokaal tarief).

Indien een klant een valse e-mail heeft ontvangen kan deze worden doorgestuurd naar valse-email@rabobank.nl, verwijder daarna de e-mail. De Rabobank probeert dan de site achter de link zo snel mogelijk offline te laten zetten.

In deze pdf staan een aantal voorbeelden van valse e-mails over de Rabo Scanner opgenomen. Als u zo'n e-mail krijgt, ga hier dan niet op in en klik niet op de link(s) in het bericht.

Rabobank introduceert de Rabo Scanner als opvolger van de Random Reader. In de Rabo scanner zit de laatste technologie van Vasco Data Security om veilig online te bankieren. De Rabo Scanner is door de Rabobank ontwikkeld in nauwe samenwerking met klanten en Vasco.

WK

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024