727 mensen moeten veld ruimen bij saffierleverancier Apple
17-10-2014 | door: Redactie

727 mensen moeten veld ruimen bij saffierleverancier Apple

GT Advanced Technologies (GTAT), de saffierleverancier van Apple, is gedwongen 727 mensen te ontslaan vanwege het faillissement van het bedrijf.

Zo blijkt uit documenten die GTAT heeft ingediend bij de gemeenteraad van Mesa in Arizona. De fabriek van GTAT staat in de Amerikaanse stad. De fabriek is echter pas minder dan een jaar open, maar door het recent aangevraagde faillissement van het bedrijf moet GTAT nu al 524 productiemedewerkers, 108 technische medewerkers, 70 managers en 25 administratieve medewerkers de laan uit sturen. De ontslagronde zal gelijk van kracht gaan en voor 15 december afgerond zijn.

iPhone 6

Het Amerikaanse technologiebedrijf zou saffierschermen gaan leveren voor de iPhone 6 van Apple. Het concern leende GTAT 440 miljoen dollar voor de aanschaf van de benodigde apparatuur, echter  kreeg GTAT het niet voor elkaar op tijd klaar te zijn voor de productiestart. Vandaar dat de iPhone 6 niet beschikt over een extra sterk saffierscherm.

Vanwege het uitblijven van de saffierproductie heeft Apple de laatste betaling van 319 miljoen dollar niet voldaan en dit heeft GTAT de das omgedaan.

Terug naar nieuws overzicht