Nationale-Nederlanden Bank introduceert creditcard
16-10-2014 | door: Nick van Duyn

Nationale-Nederlanden Bank introduceert creditcard

Nationale-Nederlanden Bank introduceert haar eigen creditcard en zet daarmee de stap naar een volledige retailbank. “Alle ingrediënten zijn er. We zitten al in hypotheken, sparen, kredieten en beleggen, daar komt nu ook een betaalpas bij”, zo vertelde topman Erik Muetstege.

De gloednieuwe creditcard is naar zeggen van NN Bank voorzien van de modernste technologie, die ook contactloos betalen mogelijk maakt. Tevens doneert de bank in ieder geval de komende twee jaar tien cent per transactie aan de LINDA.foundation, een stichting die alleenstaande ouders met een minimaal inkomen financieel steunt.

Muetstege vertelt dat de bank geen betaalrekeningen aan zal bieden.”Dan moet je een heel netwerk van bijvoorbeeld kantoren en pinautomaten onderhouden. Dat brengt hoge kosten met zich mee”, aldus Muetstege.

NN Bank is voornemens met nieuwe hypotheek- en spaarproducten een plek te veroveren binnen de bancaire markt. “Wij kijken naar behoeftes in de markt”, nogmaals Muetstege. De hypotheektoezegging vooraf aan potentiële huizenkopers, waar NN sinds kort mee adverteert, is daar volgens de topman een voorbeeld van.

Ondernemersdesk
Ook heeft NN Bank een ondernemersdesk ingericht. “Die behandelt hypotheekaanvragen van mensen met een balans en een winst- en verliesrekening in plaats van een loonstrookje”, vertelt Muetstege. Een groep die door de opmars van flexwerken ook nog eens steeds groter wordt. “Het is een stuk ingewikkelder, maar die mensen moeten ook kunnen wonen.”

Oplossing
NN houdt vast aan een bank- en een verzekeringsdeel, dit in tegenstelling tot veel andere financiele concerns. “Die twee werelden zijn naar elkaar toe aan het groeien. Het gaat erom dat je voorziet in een vraag naar vermogensopbouw. Of je dat nou doet met een verzekeringsvergunning of een bankvergunning, dat maakt de klant niets uit. Die wil gewoon een financiële oplossing,” zo besluit Muetstege.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Financieel