Witold Kepinski - 18 oktober 2014

McAfee Next Generation Firewall beschermt organisaties effectiever tegen cybercriminaliteit

McAfee, onderdeel van Intel Security, introduceert een nieuwe versie van de McAfee Next Generation Firewall (NGFW). Deze kan nu geïntegreerd worden met diverse beveiligingsoplossingen en -technologieën van McAfee, waarmee bedrijven en overheidsorganisaties de beschikking krijgen tot een groeiend ecosysteem van verdedigingsoplossingen.

Dankzij integratie met het McAfee Security Connected framework krijgen klanten met McAfee Next Generation Firewall de beschikking over een gelaagde verdediging tegen de nieuwste dreigingen, met een verbeterde workflow en meer operationele efficiency, aldus McAfee.

Door gebruik te maken van informatie afkomstig van McAfee ePolicy Orchestrator, kunnen klanten met McAfee NGFW rekenen op een hogere operationele efficiency. Daarbij hebben ze meer inzicht in de beveiligingsstatus van endpoints en is de administratieve workflow voor het onderzoeken van incidenten vereenvoudigd. Dankzij integratie met McAfee Enterprise Security Manager (SIEM) kan de beveiligingsstatus van de organisatie worden verbeterd, wordt de responstijd bij incidenten teruggebracht en is het mogelijk om de compliancestatus continu te monitoren. Integratie met McAfee Advanced Threat Defense biedt real-time bescherming tegen snel muterende malware en zero-day aanvallen. En reputatie-informatie van McAfee Global Threat Intelligence tot slot, zorgt ervoor dat McAfee Next Generation Firewall optimale bescherming biedt tegen geavanceerde dreigingen en malware die al elders ter wereld zijn gedetecteerd.

Real-time updates

McAfee Next Generation Firewall beschermt bedrijfsnetwerken aan de hand van ‘intelligence aware’ beveiliging, ondersteund door real-time updates afkomstig van McAfee’s Security Connected ecosysteem. Hiermee is McAfee in staat om een zeer sterke bescherming te bieden tegen geavanceerde ontwijkingstechnieken (advanced evasion techniques). Deze oplossing biedt bescherming op iedere locatie in de bedrijfsinfrastructuur, van regionale vestigingskantoren, tot datacenters en de buitenste rand van het netwerk, aldus McAfee

De oplossing wordt geleverd met een solide fundament van beschermingstechnologieën, waaronder fijnmazig applicatiebeheer, intrusion prevention system (IPS), ingebouwde virtual private networking (VPN) en deep-packet inspection (DPI). Dit alles in een efficiënt, uitbreidbaar en schaalbaar ontwerp. McAfee voegt daar nog enkele extra’s aan toe, waaronder krachtige anti-evasion technologieën. Deze decoderen en ‘normaliseren’ het dataverkeer in alle netwerktransportlagen, waarna dit wordt gecontroleerd op mogelijke malware. Zo wordt zelfs zeer geavanceerde malware gedetecteerd en geblokkeerd die zichzelf probeert te verbergen tussen het normale dataverkeer.

Meer informatie over McAfee Next Generation Firewall is te vinden op http://www.mcafee.com/us/products/next-generation-firewall.aspx.

WK