‘Al ons opslagbeheer kan nu tijdens kantooruren plaatsvinden’
16-10-2014

‘Al ons opslagbeheer kan nu tijdens kantooruren plaatsvinden’

De uitdaging: een snelle, eenvoudig inzetbare storage-oplossing, die het altijd doet

RAM Infotechnology is een provider van IT-outsourcingservices met de focus op werkplekoplossingen en hosting. Het bedrijf is gespecialiseerd in werkplekdiensten voor de financiële, zorg- en overheidssector; drie sectoren waarin de veiligheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van applicaties en data essentieel is.

Begin 2014 verhuisde RAM Infotechnology naar een gloednieuw pand in Utrecht, waar het ook een geheel nieuw datacenter liet inrichten. De datacenterinfrastructuur bestaat uit een 10 Gbps-backbone en een VMware-laag. “We proberen alles te virtualiseren, dus geen fysieke servers meer per klant”, vertelt Director Technology Wouter Levenbach. “Om dat te kunnen doen, heb je hele snelle storage nodig. Dat is de eerste reden waarom we Pure Storage-applicaties hebben aangeschaft.”

De tweede reden was dat RAM Infotechnology als leverancier van datacenterservices te maken heeft met diverse soorten klanten, die de infrastructuur voor zeer uiteenlopende toepassingen gebruiken. Daarom zocht het bedrijf niet alleen een snelle storage-oplossing maar ook een die je niet iedere keer heel specifiek hoeft te configureren, wil het systeem in een bepaalde setting optimaal functioneren. “Dat is iets wat we in het verleden met de storage oplossingen van NetApp, IBM en HP wel zagen. In ons nieuwe datacenter wilden we onze klanten gewoon een oplossing kunnen bieden die het overal en altijd zonder omhaal doet.”

Het antwoord: de makkelijk te installeren en beheren FlashArray-oplossing van Pure Storage

Op zoek naar een storage oplossing voor zijn noden volgde RAM Infotechnology de ontwikkelingen in de storagemarkt op de voet. Het had daarbij Pure Storage bovenaan z’n verlanglijstje staan, omdat de technologie voldeed aan de door hun gestelde eisen en wensen. Toen Pure Storage in 2013 een kantoor in Nederland opende stond Wouter Levenbach dan ook als een van de eersten op de stoep. RAM Infotechnology heeft eerst de technologie getest als een ‘Proof of concept’ en heeft snel zijn weg gevonden in hun productie omgeving gevonden.

De uiteindelijke implementatie in het nieuwe datacenter was binnen twee dagen rond. “Dat is ook een van de grote voordelen van Pure Storage vergeleken met de traditionele leveranciers. De systemen komen binnen, je hangt ze in de racks, zet ze aan, configureert een paar uurtjes en ze doen het. Als je naar traditionele opslag kijkt, dan ben je meestal weken bezig met inrichten en tunen.”

De oplossing: een array die het mogelijk maakt dat al het beheer overdag plaatsvindt

RAM Infotechnology ervaart een belangrijk business voordeel door de implementatie van de Pure Storage-technologie: alle beheerwerkzaamheden kunnen nu overdag plaatsvinden. Voorheen kon het tijdens kantooruren niets doen op opslaggebied. Het kon kopieën noch snapshots draaien of enig ander onderhoud doen. “Dat is allemaal I/O-sensitief en daar hadden onze gebruikers last van, want gedurende die tijd zaten ze al op het maximum I/O-niveau. Dus dat moest allemaal ’s avonds of ’s nachts gebeuren. Doordat de Pure Storage-oplossing zo snel is, kunnen we nu gewoon midden op de dag en zelfs tijdens de piekuren ons onderhoud doen.”

In totaal heeft RAM Infotechnology nu zes FA 420-systemen draaien met een capaciteit variërend van 5,5 tot 18 terabyte. Wouter Levenbach is ronduit enthousiast: “Op elk vlak levert het wat we er van verwacht hadden: het is stabiel en draait gewoon altijd, het is eenvoudig en het is snel, het voldoet eigenlijk aan alles!” Gevraagd naar een rapportcijfer geeft Levenbach de Pure Storage-oplossing een negen.

Oplossing

Zestal Pure Storage FA-420-systemen in VMware-omgeving

60 terabyte ruwe flash-capaciteit = 150 terabyte netto

Faciliteert deels de IT-infrastructuur van IT-outsourcingprovider

 

Systeemverbetering

100 procent uptime

Hoge I/O

Latency geen issue meer

Substantiële datareductie

Eenvoudig te installeren en beheren

33 procent besparing op energiekosten

 

 

Terug naar nieuws overzicht