Witold Kepinski - 13 oktober 2014

Cofely Nederland kiest voor HP Converged Infrastructure IT-as-a-Service

HP ondersteunt Cofely Nederland met de implementatie de meest milieuvriendelijke IT services ter wereld via de publieke, private of hybride cloud. Dit meldt Robert Stroomberg, EMEA Sales & Business Development Manager Service provider business bij HP.

IT-as-a-Service is ontwikkeld door HP Cloud Agile partner Uniserver vanuit het gevisualiseerde HP Converged Infrastructure platform en heeft de Energy Use Effectiveness (EUE) verhoogd tot 1.3. Ook ondersteunt het de uitbreiding van het bedrijf in de UK, Duitsland en Scandinavië.

SAP, Citrix, Microsoft

Cofely Gdf Suez, een leverancier van energie besparende diensten in Europa, helpt bedrijven, regeringen en onderwijsinstellingen om hun energie beter te gebruiken. Naast het creëren van software op maat dat alles aan kan, van robots tot het maken van productielijnen voor koelsystemen voor watervijvers, gebruikt Cofely Nederland SAP en Citrix based Microsoft Exchange omgevingen en andere applicaties voor klanten die niet zelf hun eigen faciliteiten willen bouwen.

Het nieuwe cloud based IT-as-a-Service model, aangestuurd door Uniservers’s HP Converged Infrastructure platform, stelt Cofely in staat om het datacenter Power Use Effectiveness (PUE) op 1.05 in Nederland te laten draaien, terwijl het Nederlandse industriegemiddelde 1.4 is. Door te besparen op dure uitbreidingen en de behoefte aan nieuwe datacenters te elimineren heeft het ook de marges van Cofely vergroot en kan het bedrijf aanhaken bij een reeks kansen van IT capaciteit op wereldformaat middels een pay-per-use basis.

Resources

Nu kunnen volgen Patrick Keulen, Program Manager, Commodity Services, Cofely Nederland, medewerkers en haar klanten slimme beslissingen maken over allerlei diensten van opslag tot workload performance en kunnen zij zich daar on demand op aanpassen. De klanten van Cofely kunnen de portal gebruiken om hun eigen virtual servers CPU’s, opslag en netwerken te beheren en aan te passen, dit bespaart Cofely uren. Ook is het mogelijk om online betalingen te doen en het gebruik van recources kan gemonitoord worden om zo de kosten in lijn te houden met de zakelijke vereiste.

Uniservers’s converged datacenter is gebaseerd op HP ProLiant Blade System servers, HP FlexFabric en HP 3PAR StoreServ Opslag, ondersteund door HP Proactive Care Services. De infrastructuur van dit datacenter is bijna helemaal gevirtualiseerd en kan geleverd worden aan klanten die public, hybrid of private cloud-based computing models gebruiken.

WK

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024