Witold Kepinski - 09 oktober 2014

Dutch Cloud zet ArrowSphere xSPCentral portal strategisch in

Dutch Cloud is de eerste Nederlandse afnemer van het ArrowSphere xSPCentral portal, de innovatieve online tool van ArrowECS om het maandelijks verbruik van licenties te rapporteren. Dutch Cloud zet de portal strategisch in voor haar klanten in Nederland, Duitsland en de UK.

ArrowECS, wereldwijd Value Added Distribeur voor het professionele IT reseller-kanaal heeft Cloud hoog op de agenda staan. Zij zien de rollen in het kanaal veranderen. ArrowECS ondersteunt partijen op technisch, go-to-market en financieel gebied.

ArrowSphere xSPCentral is een innovatieve online module die Managed Cloud Providers in staat stelt om in een centrale omgeving het maandelijks verbruik van licenties te rapporteren. Een belangrijk kenmerk van de tool is de mogelijkheid om de totale kosten van exploitatie van een bepaalde Cloud dienst voor de eindklant te voorspellen. Daarnaast helpt ArrowSphere xSPCentral organisaties om compliant te zijn. Wereldwijd heeft het gebruik van deze tool zich inmiddels bewezen. Dutch Cloud is Managed Cloud Provider en gespecialiseerd in Infrastructure as a Service. Voor de door haar geleverde diensten neemt Dutch de volledige end-to-end verantwoordelijkheid. Daaronder valt ook de verantwoording voor de juiste rapportages over het licentiegebruik voor haar klanten.

Managing Director ArrowECS Benelux, Bart van Rheenen, en CEO van Dutch Cloud, Martijn van Zoeren kennen elkaar al lange tijd. Bart van Rheenen: ‘Met de ontwikkeling van het ArrowSphere xSP portal en het sterke netwerk van ISV’s en klanten van Dutch Cloud deed zich een mooie gelegenheid voor om met elkaar samen te werken.’ Martijn van Zoeren voegt daar nog aan toe: ‘ArrowECS begrijpt dat de markt aan het veranderen is. Als vooruitstrevende partij zijn zij in staat om nieuwe kansen te creëren voor Managed Cloud Providers. Voor onze eigen organisatie helpt het om compliant te opereren, wat mooi past bij de onlangs behaalde ISO 27001 certificering.’

Dutch Cloud wil via ArrowSphere xSP alle software producten die zij voor klanten inzetten, waaronder, Microsoft, VMWare en VEEAM gaan rapporten. Op deze manier is het voor Dutch Cloud eenvoudig de levering van machines aan klanten en het verbruik van licenties te rapporteren. Bijkomend voordeel is dat Dutch Cloud haar klanten ook in staat stelt om hun verbruik zelf in de tool te registreren.

WK