Wouter Hoeffnagel - 07 oktober 2014

Salesforce: 'Technologie bepaalt niet langer de bedrijfsstrategie'

Bedrijfsresultaten zijn opnieuw de belangrijkste drijfveer voor het prioriteren van de strategische initiatieven en digitale klantervaringen van bedrijven. "Organisaties stappen af van het idee dat technologie de bedrijfsstrategie bepaald. Bedrijven benadrukken juist bedrijfsstrategieën en richten zich op de wijze waarop een digitale klantervaring blijvende en betekenisvolle bedrijfsresultaten oplevert", schrijft consultancybureau Bluewolf, dat voor Salesforce.com het derde The State of Salesforce heeft gepubliceerd.

"Digitale verstoring en toegenomen verwachtingen van klanten dwingen organisaties op basis van klantervaringen te concurreren. Om concurrerend te blijven richten bedrijven zich meer op een naadloze ervaring gedurende de gehele levenscyclus van klanten. Niet innoveren, of zelfs aanpassen aan druk vanuit klanten en de markt, zal tot een negatieve impact op het bedrijf leiden", stelt Bluewolf in het rapport.

'Multi-cloud is de nieuwe standaard'
54% van de ondervraagde bedrijven geeft aan dat multi-cloud de nieuwe standaard is. Deze bedrijven gebruiken twee of meer Salesforce clouds voor sales, service, marketing en communities. 46% van de respondenten geeft daarnaast aan te hebben geïnvesteerd in de Service Cloud. De Service Cloud is op dit moment de op één na meest omarmde cloud en helpt bedrijven hun klantenservice te verbeteren.

91% van de bedrijven die Salesforce gebruiken geven aan dat marketing op beleidsniveau een belangrijke rol speelt. Marketing is dan ook het belangrijkste tool voor deze organisaties om aan de digitale verwachtingen van klanten te kunnen voldoen. Ook mobiel speelt een belangrijke rol. 89% van de ondervraagde klanten maakt al gebruik van mobiele oplossingen van Salesforce. 45% van de klanten geeft aan in de komende twaalf maanden in mobiele initiatieven te willen investeren. Ook big data en data analytics zijn populair. 71% van de bedrijven geeft aan zijn investeringen in deze technologieën het komend jaar te vergroten.