Redactie - 06 oktober 2014

Innovatie in IT centraal tijdens i³ groep On Air evenement

IT is het fundament waarop de toekomst wordt gebouwd. Daarom draait het evenement 'i³ groep On Air' om de trends en innovatie in IT. 'Nu is technologie nog een capaciteitsdienst om de crisis te overleven, maar als je wilt transformeren, moet je op de hoogte zijn van de innovatieve ontwikkelingen', vertelt Rob Vissers, Managing Director van i³ groep. Naast de visie van trendwatchers en soft- en hardwareleveranciers geeft i³ groep ook zijn onafhankelijke visie op de ontwikkelingen.

Het evenement i³ groep On Air wordt op 14 november 2014 gehouden in Radio Kootwijk. Het markante gebouw en de geschiedenis die daar zich afspeelde, laat zien hoezeer technologie aan de basis heeft gestaan van innovatie. Vanuit dit voormalige zendstation kon Nederland contact houden met de koloniën overzee. Door technologie ontwikkelde de dienst zich tot FM/AM-radio en evolueerde door tot diensten zoals Spotify en SoundCloud.

Creëer een solide basis

'IT is het fundament van de toekomst, maar het is belangrijk dat je blijft nadenken over de waarde voor de business en hoe je kunt blijven groeien als bedrijf', vertelt Rob Vissers, Managing Director van i³ groep. 'Je moet een solide basis creëren waarop je flexibel kan ontwikkelen naar gelang de veranderende vraag vanuit de markt en je organisatie. Om bedrijven daarmee te helpen hebben we dit evenement opgezet en dit thema zal dan ook de rode draad zijn door het evenement.'

Tijdens het evenement spreken tijdens de plenaire sessies onder andere trendwatcher Farid Tabarki en ontwerper en innovator Daan Roosegaarde. Beiden weten ze het snijvlak te vinden tussen de toekomst en de rol die technologie daarin speelt. Ook is Executive People aanwezig om te vertellen welke trends aan bod kwamen tijdens het event IT Xpo van onderzoeksbureau Gartner.

Het laatste, maar niet het minst belangrijke, moment dat alle gasten van het evenement bij elkaar zullen komen, is tijdens de netwerkborrel. Daar sluit BNR The Friday Move de dag af met een live-uitzending vanuit Radio Kootwijk . 'Het samenbrengen van klanten en ze de mogelijkheid te geven om met elkaar te sparren, leidt tot synergie', vertelt Vissers. 'Daarom vinden we het belangrijk dat klanten, andere it-managers en cio's informeel kennis kunnen maken, zodat ze ook van elkaar inspiratie kunnen op doen.'

Wat is de waarde voor de bezoeker?

Bij het opzetten van het programma stond het belang van de bezoeker centraal: 'Het is de klantvraag die centraal staat en daarom is het voor ons belangrijk om veel onafhankelijke sessies te kunnen aanbieden.' Dat is niet vanzelfsprekend op sommige evenementen, waar software- en hardwareleveranciers soms sessies vullen met salespresentaties. 'We hebben het hele programma getoetst op kwaliteit, inhoudelijke eisen en visie. We hebben een poortwachtersrol voor de klant', aldus Vissers.

De partners spelen uiteraard wel een belangrijke rol op dit event door hun visie op de ontwikkelingen te geven, vertelt Vissers: 'We beslaan het hele IT-infrastructuur spectrum en dat zie je ook terug in de tien grote sponsoren van ons evenement.' Naast een informatiemarkt vullen de partners ook sommige sessies in. De partners die aanwezig zijn, zijn (op alfabetische volgorde): Adva, Dell, EMC, Hitachi Data Systems, HP, IBM, NetApp, Symantec, Veeam, VMware.

In het programma staan vier thema's centraal, namelijk Cloud, Information Management, Dynamic Data Protection en Business Solutions. De eerste twee onderwerpen staan vooral op de agenda van de CIO's. Dynamic Data Protection draait om de beschikbaarheid van data. Het vierde thema behandelt vraagstukken die IT-afdeling overstijgend kunnen zijn. 'Deze vier onderwerpen zitten door het hele programma heen. We hebben ook een classificatie gemaakt voor de rollen die mensen hebben, zodat ze niet bij de verkeerde sessies gaan zitten. Dat geldt ook wat betreft de industriespecifieke sessies,' vertelt Vissers.

Bovenop de partner- en plenaire sessies worden een groot aantal presentaties ingevuld door i³ groep zelf. Vissers: 'Wij geven de onafhankelijke visie op de belangrijkste trends en de rol van software- en hardwareleveranciers hierin. Welke toegevoegde waarde voor onze klanten zitten in deze ontwikkelingen? Het is de klantvraag die centraal staat en niet een nieuw product. Doordat de partners wel aanwezig zijn, kunnen we vraag en aanbod samenbrengen.'

Bijgepraat in één dag

In totaal worden meer dan twintig presentaties gehouden tijdens i³ groep On Air en samen met de informatiemarkt met de elf partners, ontstaat een goed gevulde informatiedag. Vissers vertelt: 'Onze klanten hebben weinig tijd, dus we willen graag dat ze in één dag weer bijgespijkerd zijn voor de rest van het jaar. We beslaan het hele IT-spectrum, we bieden onafhankelijk advies én zetten een context neer waar onze bezoekers direct mee aan de slag kunnen.'

Door Anne van den BErg

Evenement: i³ groep On Air

Datum: 14 november 2014

Tijd: 9.00 – 18:30

Locatie: Radioweg 1, Radio Kootwijk

Doelgroep: CIO's, business intelligence managers, Architecten, Beheerders, IT- en businessmanagers