Wouter Hoeffnagel - 07 oktober 2014

IT-professionals: 'BYOD leidt tot onnodig veel stress'

IT-professionals maken zich veel zorgen over de risico's die Bring Your Own Device (BYOD) met zich meebrengt. Bijna driekwart van de professionals is van mening dat bedrijfsdata gevaar loopt door BYOD-apparaten. Desondanks ontbreekt het bij het overgrote merendeel van de bedrijven nog steeds aan een BYOD-beleid. BYOD zou echter ook tot onnodig veel stress leiden.

Dit blijkt uit onderzoek van TEKsystems, dat 300 IT-professionals ondervroeg over BYOD-beleids. 72% van de respondenten geeft aan zich zorgen te maken over datalekken die worden veroorzaakt door BYOD-apparaten. Tegelijkertijd geeft 64% van de IT-professionals aan dat zijn of haar bedrijf niet over een BYOD-beleid beschikt.

Stress
Naast beveiligingsrisico's zien IT-professionals ook andere nadelen van BYOD. BYOD-apparaten zorgen ervoor dat werknemers altijd verbonden zijn met internet en daarmee met de werkvloer. Dit zou medewerkers onnodig veel stress opleveren. De helft van alle respondenten geeft aan stress te ervaren door altijd verbonden te zijn.

Het merendeel van de IT-professionals verlang dan ook terug naar vroeger. 61% van de ondervraagde IT-professionals stelt terug te verlangen naar de tijd dat hij of zij alleen bereikbaar was op kantoor. Mobiliteit wordt echter zeker niet alleen als nadeel ervaren. 68% van de IT-professionals geeft aan dankzij mobiliteit meer controle te hebben over de eigen carrière.