Witold Kepinski - 03 oktober 2014

ARHS, Cegeka, KPMG, Ordina en SWORD winnen EURORA-1 contract van 450 miljoen euro

ARHS, Cegeka, KPMG, Ordina en SWORD winnen het EURORA-1 contract van 450 miljoen euro, zo heeft de Europese Commissie bekend gemaakt.

Deze toewijzing, gekoppeld aan Lot 1 ESP-DESIS III, is een van de grootste overeenkomsten van de Europese Commissie in de IT-sector. Het gaat om de levering van ongeveer 1.000 IT-consultants voor het werk in de verschillende directoraten-generaal en agentschappen van de Europese Commissie. De belangrijkste steden zijn betrokken Brussel, Luxemburg, Ispra, Geel, Petten, Karlsruhe, Sevilla en Dublin.

Het consortium Eurora-1 is samengesteld uit ARHS Developments (leider), Cegeka Groep, KPMG Advisory, Ordina België en SWORD GROUP. De combinatie van deze vijf bedrijven van computer engineering (SSII) zorgt voor een complete oplossing voor de ontwikkeling van computersystemen in Europa.

De ESP-DESIS raamovereenkomst ("Externe Dienst voorziening voor ontwikkeling, studies en media voor informatie-systemen") kan de Europese Commissie aan computersystemen die van invloed zijn miljoenen burgers, bedrijven en organisaties in Europa. Diensten worden aangeboden in verschillende gebieden zoals werkgelegenheid, belastingen, landbouw, vertaling, rechtvaardigheid, etc.

Als onderdeel van deze overeenkomst, zal de volgende profielen worden betrokken: architecten, ontwerpers, ontwikkelaars, managers en specialisten BI-implementatie.

WK