02-10-2014

Salesforce.com introduceert Journey Builder voor apps

Omnicom, een van ‘s werelds grootste reclamebureaus, gaat een CRM-samenwerking aan met Salesforce.com om gezamenlijk het eerste volledige Customer Journey Platform aan te bieden aan klanten van Omnicom's Global Agency Networks. 

Het zwaartepunt van alle online contacten verschuift in snel tempo naar mobiel, en apps zijn de grote aanjager van dit gebruik. Salesforce Journey Builder for Apps helpt marketeers in te spelen op deze transitie. Journey Builder for Apps maakt onderdeel uit van Exacttarget Marketing Cloud, het platform voor 1:1 marketing.

Journey Builder for Apps is ontwikkeld op het Salesforce1 Platform en een integraal onderdeel van de ExactTarget Marketing Cloud. Het laat marketeers eenvoudig in kaart brengen hoe het gebruik van een app past in het totale traject van prospect tot klant, met behulp van kaarten, interacties en analytics.  Journey Templates zijn een belangrijk onderdeel van de nieuwe toepassing.  Ze zijn voorzien van kant-en-klare community webpagina's die content kunnen aanpassen op elke individuele gebruiker. 

Door de apps beter te integreren in de algemene multi-channel marketing campagnes en meer mogelijkheden te bieden op het gebied van app management wil Journey Builder helpen het aantal app downloads te verhogen, app-gebruik te stimuleren, en inzicht te bieden in wat app-gebruikers doen. 

De customer journey is het resultaat van de interactie met de app en bedrijven die gebruik maken van Journey Builder kunnen klanten eenvoudig benaderen met gepersonaliseerde e-mails of advertenties zenden naar de app. 

Andere opties zijn het publiceren van nieuwe in-app-inhoud, zoals loyalty programma-updates, in reactie op contextuele informatie - zoals hoeveel een app recentelijk is gebruikt. Marketeers kunnen ook wachttijden of triggers instellen die afhankelijk zijn van specifieke acties van de gebruiker. 

In praktijk
Met Journey Builder for Apps kunnen klanten die op de app meerdere keren naar een bepaald product kijken, automatisch een bericht krijgen als er een aanbieding is.  Of een klant die via de app zoekt naar concertdata van een band, kan proactief en volautomatisch een update krijgen zodra er nieuwe concerten aankomen.

Fitness apps zouden kunnen inspelen op trainingsgewoontes en -resultaten door via een app op een wearable mensen uit te nodigen voor andere trainingsgroepen of schema's, of aanbiedingen te doen voor producten, die in lijn liggen met het gestelde doel.

Triggers kunnen ook worden gebaseerd op informatie van beacons, wearables, of geo-fencing in fysieke winkels.  

ExactTarget Marketing Cloud Journey Builder for Apps is per direct beschikbaar.

Hier vindt u een overzicht van alle SalesForce.com Apps op Enterprise App Store.

 
Terug naar nieuws overzicht