Wouter Hoeffnagel - 02 oktober 2014

Cegeka neemt Brain Force over

Cegeka Groep maakt bekend de overname van de holdings in BRAIN FORCE SOFTWARE GmbH (Duitsland) en BRAIN FORCE S.P.A. (Italië) (de "Shareholdings") te hebben afgerond. De overname is een stap in de verdere internationalisering van Cegeka.

Cegeka levert door de overname nu diensten in 11 Europese landen, geeft werk aan 3200 mensen en verwacht een gemeenschappelijke omzet van 350 miljoen euro te realiseren in 2015. Cegeka Groep positioneert zichzelf als een unieke pan-Europese ICT-integrator en ICT-dienstverlener. Cegeka’s kerndiensten omvatten hybride clouddiensten (IaaS), 24/7 infrastructuurmonitoring op afstand, meertalige helpdesk, security managed services, agile softwareontwikkeling en applicatieonderhoud.

Deur naar continentaal Europa
“We vonden Brain Force zeer interessant omdat het een goed bedrijf is, met getalenteerde medewerkers en waardevolle klanten. Het is geografisch complementair met Cegeka en heeft een vergelijkbare no-nonsense cultuur die onze klanten zo waarderen”, zegt André Knaepen, CEO en Voorzitter van de Raad van Bestuur van Cegeka, “Met deze stap openen we de deur naar continentaal Europa. Ik zie een grote behoefte aan een internationale middenveldspeler met meer schaalvoordelen dan puur lokale bedrijven kunnen bieden, en die daarbij ook wendbaarder is en dichter bij zijn klanten staat dan de wereldwijde ICT-conglomeraten.”