'Oracle EMEA doet het goed'
01-10-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

'Oracle EMEA doet het goed'

Oracle EMEA wist in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2015 met 7 procent in omzet te groeien. Dat is goed nieuws, want in Amerika staat Oracle onder druk om meer te groeien. “Oracle Benelux toonde een sterke performance”, aldus de Franse Oracle EMEA-baas Loic le Guisquet tijdens de Oracle OpenWorld 2014 conferentie in San Francisco. “Dat komt omdat Oracle Benelux nauwe relaties heeft met zijn klanten door hen te helpen met het vereenvoudigen van hun IT en reduceren van kosten. Ook de volume en channel business is goed, maar Oracle partners kunnen veel meer business doen.”

De Fransman zegt dat Oracle volop investeert in Europa. Zo worden er twee datacenters in Frankfurt en München geopend door de sterke vraag in Duitsland en om de veiligheid van data te waarborgen (Duitsers willen geen gesnuffel van de NSA en zich onderwerpen aan de Patriot Act, red.). Oracle-partners zijn hierbij nauw betrokken met een datacenter van Interxion en eentje van Equinix. De datacenters bieden Oracle ERP Cloud, HCM, Sales, Service en Talent Management. Oracle heeft nu 19 datacenters wereldwijd.

Afrika
Loïc Le Guisquet gaat verder in Europa nauwer samenwerken met Vodafone rond Internet of Things. “De samenwerking richt zich op branches zoals de auto-industrie, de publieke sector zoals steden en de gezondheidszorg, om constant data van aangesloten objecten te verwerken. Oracle gaat verder meer investeren in Afrika rond trainingen IT-vaardigheden van mensen.” (Concurrent SAP doet dat ook en zegt tot 2020 ruim 500 miljoen dollar in het Afrika te investeren, vooral opleidingen, red.)

Development
Oracle is volgens de Fransman zeer actief met R&D in Europa met 27 development centers in 12 landen zoals Spanje, Duitsland, Zweden, Noorwegen, Rusland en Nederland. Ontwikkelaars werken aan software zoals Oracle middleware, Identity Manager en Enterprise Manager producten.

Exadata
Volgens Loic le Guisquet valt er meer business te halen via het partnerkanaal, zoals door systeem integratoren. “Ze doen al zaken met Oracle, maar ze kunnen meer met onze technologie, zoals het vereenvoudigen van complexe infrastucturen in datacenters. Dat kan bijvoorbeeld met onze Engineered Systems, zoals Exadata. Daarmee kunnen ze bijvoorbeeld 300 x86 servers consolideren naar 10 Exadata systemen.”
Partners kunnen met Oracle ook meer business met cloud-technologie doen, aldus Le Guisquet. “Ze kunnen het applicatielandschap van klanten migreren naar de cloud. Daarbij is een grote rol voor systeem integratoren weggelegd.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud