Lenovo en IBM verwachten overname x86 servers op 1 oktober af te ronden
29-09-2014 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Lenovo en IBM verwachten overname x86 servers op 1 oktober af te ronden

Lenovo en IBM maken bekend dat aan alle wettelijke voorwaarden voor de overname van IBM´s x86 Business Services is voldaan. Beide partijen verwachten de acquisitie op 1 oktober 2014 af te ronden. De transactie maakt van Lenovo de derde grootste speler in de wereldwijde x86 Servermarkt, waarin 42,3 miljard dollar omgaat.

Lenovo neemt System x, BladeCenter en Flex System blade servers en switches, de x86-gebaseerde Flex integrated systems, NeXtScale en iDataPlex servers en bijbehorende software, Blade netwerken en onderhoudswerkzaamheden over. IBM behoudt de System z mainframes, Power Systems, Storage Systems, Power gebaseerde Flex servers, PureApplication en PureData-toepassingen.

Derde grootste speler
Met de overname zal Lenovo 100% van IBM’s x86 business bezitten. Het bedrijf wordt hiermee de derde grootste speler in de wereldwijde x86 servermarkt, waarin jaarlijks 42,3 miljard dollar omgaat. Een groot aantal medewerkers van IBM komt vanaf 1 oktober in dienst bij Lenovo. Vanwege het grote aantal landen en de overnameprocessen zullen medewerkers en bedrijfsactiviteiten in EMEA gefaseerd in de komende maanden worden overgezet. Dit proces moet voor het einde van Lenovo’s fiscale jaar zijn afgerond.

“Met de overname van de x86, voegt Lenovo een business van wereldklasse toe die onze capaciteiten op het gebied van hardware en apparaten vergroot. Het maakt ons een sterke nummer 3 in de wereldwijde servermarkt”, zei Yang Yuanqing, voorzitter en CEO van Lenovo. “Onze prioriteit is nu het verzekeren van een soepele integratie en een naadloze transities voor onze klanten. Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie van Lenovo´s wereldwijde bereik, haar efficiency en operational excellence en IBM´s legendarische kwaliteit, innovatiedrang en service ons concurrentievoordelen opleveren. Het zal ons helpen om winstgevende groei te stimuleren en Lenovo uit te bouwen tot een wereldwijde leider in de markt.”

Terug naar nieuws overzicht