Bijna driekwart van de consultancybureaus wil op de cloud overstappen
29-09-2014 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Bijna driekwart van de consultancybureaus wil op de cloud overstappen

De cloud is populair onder adviesbureaus. 73% van de grote wereldwijde consultancykantoren is van plan hun IT-omgeving komend jaar grotendeels naar de cloud te migreren. Bedrijven verwacht door de overstap vooral meer inzicht te krijgen in de belangrijke KPI's en hun bedrijfsprocessen effectiever te kunnen ondersteunen.

Dit blijkt het onderzoek 'Managing Your Consulting Firm for Growth' dat in opdracht van softwareleverancier Deltek is uitgevoerd door IDC. Veel adviesbureaus zijn van plan de overstap naar de cloud te maken. Maar liefst 73% van de respondenten noemt dit voor zijn consultancykantoor de belangrijkste prioriteit voor de komende 12 maanden. IDC is hierdoor niet verrast en stelt dat de cloud organisaties een duidelijke route biedt naar appmodernisering. De cloud helpt bedrijven schaarse middelen aan te wenden voor bedrijfskritische gebieden en uitdagingen op het gebied van bedrijfszichtbaarheid op te lossen.

Andere prioriteiten
Andere belangrijke prioriteiten voor de komende 12 maanden zijn:

  • Verbeteren van inzichten in belangrijke bedrijfsinformatie en financiële gegevens
  • Verbeteren van resource & project management systemen
  • Integratie van front en back office systemen
  • Implementatie van nieuwe geïntegreerde project-gebaseerde systemen

Het onderzoek heet ook gekeken naar IT-systemen die consultancybureaus gebruiken om hun business te managen. Opvallend veel adviesbureau gebruiken geen IT-systemen voor essentiële bedrijfsgebieden. Zo geeft 28% aan voor finance, 32% voor projectmanagement en 35% voor CRM geen IT-systemen in te zetten. Voor Talent Management (66%), Business Intelligence (67%) en Human Capital Management (77%) worden IT-systemen door nog veel minder adviesbureaus gebruikt.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud