Kahuna implementeert Palo Alto Networks Firewalls bij Gemeente Lelystad
25-09-2014 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Kahuna implementeert Palo Alto Networks Firewalls bij Gemeente Lelystad

Kahuna gaat de firewall-omgeving van de gemeente Lelystad vervangen voor een redundant uitgevoerde Palo Alto Networks PA-3050 firewall. De firewall wordt geleverd inclusief Wildfire-abonnement en een PA-500, die ingezet wordt in de testomgeving. De opdracht is via een onderhandse aanbesteding gegund aan Kahuna.

Gemeente Lelystad maakt voor haar Informatiebeveiliging gebruik van een combinatie van detectieve en reactieve oplossingen, waaronder de firewall. De bestaande firewall oplossing was echter aan vervanging toe. De nieuwe firewall die de bestaande oplossing gaat vervangen moet meer inzicht geven in activiteiten die op het netwerk plaatsvinden. Ook was er de behoefte aan langere logging, om op die manier gebeurtenissen langer in de tijd terug te kunnen kijken. Een derde belangrijke eis was om op applicatieniveau te kunnen filteren in plaats van op poortniveau.

Intrusion Detection, applicationscanning en Wildfire
De Next Generation Firewall biedt de gemeente Lelystad een firewall oplossing met allerlei geïntegreerde functionaliteiten. Denk hierbij aan Intrusion Detection, applicationscanning, Wildfire, SSL Decryptie, Global Protect en User Identification. Wildfire is een in de cloud ondersteunende oplossing van Palo Alto Networks die mogelijk onbekende bedreigingen en APT's in documenten en programma's analyseert en waar nodig blokkeert. In combinatie de SIEM (Security Information and Event Management) oplossing van Kahuna die al langer wordt gebruikt biedt de firewall inzicht in de activiteiten op het netwerk. De Management Plane van de firewall is gescheiden van de Data Plane. Dit betekent dat de firewall ook als deze onder vuur ligt door cybercriminelen gewoon kan worden beheerd.

"Waar de firewall voorheen vooral een struikelblok was, is het nu een hulpmiddel geworden. De firewall laat direct zien wat er in de applicatie mis gaat terwijl we vroeger juist moesten bewijzen ‘dat het niet aan de firewall lag’ als zich een probleem voordeed!", zegt Joost de Koster, Infrastructuur Beheerder bij Gemeente Lelystad.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security