Wouter Hoeffnagel - 24 september 2014

Orange Business Services introduceert wereldwijde lokatiediensten voor M2M SIM-kaarten

Orange Business Services introduceert een nieuw wereldwijde Machine to Machine (M2M) geolocatie-aanbod. Het aanbod volgt bedrijfsmiddelen en apparatuur, waar dan ook ter wereld en onafhankelijk van de operator, real-time via cellulaire netwerken. Bedrijven hebben de keuze uit een kant en klare versie, te bereiken via het Orange Business Services M2M webportaal, inclusief de SIM-kaart interface om locaties in kaart te brengen, of een API-optie die verder in de IT-omgeving geïntegreerd wordt.

SIM-kaart op afstand uitlezen
De wereldwijde geolocatiedienst kan in minder dan een minuut de SIM-kaart op afstand uitlezen en de volgende zaken vaststellen:

  • In welk land de apparatuur zich bevindt en het netwerk of de operator waarmee het in verbinding staat;
  • de geografische lengte- en breedtegraad van de terminal;
  • de hardware-identiteit via IMEI (International Mobile Equipment Identity) van de SIM-kaart;
  • het niveau van het netwerksignaal.

De oplossing heeft geen softwareupdates of GPS hardwaretoevoegingen nodig om geolocatie van de communicerende apparaten te laten werken. Doordat de oplossing door een cellulair netwerk gedekt wordt, biedt het systeem geavanceerde lokatiediensten voor zowel binnen als buiten. Deskundigen van het Orange Labs hebben een M2M SIM-kaart ontworpen die in verbinding kan worden gebracht met ieder type cellulair netwerk. Dit in combincatie met een innovatief platform om kaarten op afstand en geografische informatie op te vragen. Ook is het mogelijk om de exacte locatie op de kaart weer te geven.

http://executive-people.nl afbeelding

Real-time feedback
Real-time feedback van veldoperatoren, beheer van apparatuur op afstand, preventief onderhoud, bewaking van bagage, beveiliging van bouwmachines, wagenparkbeheer en asset tracking zijn een aantal concrete voorbeelden van zaken waar deze dienst goed voor is.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024