Wouter Hoeffnagel - 23 september 2014

JSE wordt strategisch ICT-partner van Amerikaanse Asbury Carbons

ICT-bedrijf JSE uit Gramsbergen is door Asbury Carbons, een Amerikaanse wereldwijde leverancier van grafiet en koolstof, benoemt tot ICT-partner voor haar nieuwe Europese vestiging in Maastricht. JSE heeft de fabriek en het kantoor voorzien van ICT-voorzieningen zoals de internetverbinding, IP-telefooncentrale en routers.

Asbury Carbons beschikt over 14 vestigingen in de US, 2 in Canada en 2 in Mexico. Het bedrijf levert halffabricaten op basis van koolstof en grafiet. Alle koolstof wordt nu nog volledig in Amerika verwerkt tot halffabricaten voor onder meer de petrochemische industrie, auto-industrie en energiebedrijven.

Europese fabriek
"De hoge transportkosten was een belangrijke reden om te zoeken naar een Europese fabriek", aldus Marc Stassen, general manager van Asbury in Maastricht. "Het zeer gunstige Nederlandse ondernemersklimaat was zeer bepalend voor onze keuze voor Nederland”.

Inmiddels is Asbury bijna een jaar onderweg met de ICT-partner uit Gramsbergen, die frequent afstemt met zowel het hoofdkantoor in de VS als de vestiging in Maastricht. De heer Ball vertelt over de samenwerking: "De meeste communicatie verloopt via e-mail, een goede manier om met onze fysieke afstand en verschil in tijdzone om te gaan. JSE communiceert vlot in het Engels en Nederlands bij het coördineren van technische projecten tussen Asbury's hoofdkantoor in Amerika en de Nederlandse opdrachtnemers”.

Opening
De Europese fabriek van Asbury opent naar verwachting in oktober zijn deuren.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024